2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Lőrincről a Bozsikba

Együttműködési megállapodást írt alá múlt héten a Szentlőrinci AC (SZAC) és a Budapest Honvéd. A két klub utánpótlás-játékosai mind a két irányba válthatnak. Azaz elképzelhető, hogy a kispestieknél kevesebbet játszók a SZAC-ban pallérozódnak tovább, míg a lőrinci fiatalok előtt ott a lehetőség, hogy néhány év alatt az NB I-es Honvéd mezét viselhessék.

Honvéd - 1908 SZAC Pisont István ( Fotó: Sáfár Tibor)

Pisont István tehetséges gyerekeket juttathat a Bozsik Stadionba
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy szerepet vállalt az egymásra találásban Pisont István, aki mind a két klub sorsát a szívén viseli.


(fotó: SZAC)

Lehet, hogy ezekből a tízéves lőrinciekből Honvéd játékos lesz? (fotó: SZAC)

– Ez tényleg a valóra vált álom kategória – mondta lapunknak Pisont, a SZAC szakmai igazgatója, aki a Honvéd színeiben száznál is több mérkőzést játszott. A jelenleg a Diósgyőrgynél másodedzőként is dolgozó szakember szerint komoly potenciál van a szomszédos kerületek klubjainak együttműködésében. – A szakmai hatékonyság mellett nagyon fontos, hogy emberi kapcsolatokon is alapul a közös munka.

A SZAC Út Magyarország élvonalába programjának egyik állomása lehet ez a szerződés, amelynek értelmében a legtehetségesebb fiatalok a kispestiekkel készülhetnek a jövőben.


– Ez az elsődleges cél, de ugyanúgy segítünk azoknak a Honvéd-futballistáknak, akik kevés játéklehetőséghez jutnak klubjukban, ők a SZAC-ban tudnak tovább fejlődni.

Nyolcadikként zárt a Honvéd

A labdarúgó NB I utolsó fordulójában 2−1-es vereséget szenvedett Felcsúton a Budapest Honvéd együttese. A Puskás Akadémia győzelme ellenére is búcsúzott az élvonaltól. A kispestiek nem érték el a nyáron célul megfogalmazott dobogós helyezést, végül nyolcadikként zártak.

Felcsút, 2016. április 30. Patrick Ikenne-King, a Budapest Honvéd (k) játékosa vigasztalja Márkvárt Dávidot, a Puskás Akadémia játékosát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. A hazai csapat 2-1-re győzött, ennek ellenére kiesett az OTP Bank Ligából, mert a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot. MTI Fotó: Kovács Tamás

King vigasztalja a felcsúti Mákvártot, de a kispestiek sem lehetnek elégedettek a szezonnal
MTI Fotó: Kovács Tamás

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.