EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Luca Toni visszavonul

Befejezi pályafutását Luca Toni, az olasz válogatott volt labdarúgója.

“Nehéz és kemény döntés volt, de úgy érzem, most jött el az idő, hogy abbahagyjam. – mondta szerdán, Veronában a 38 éves játékos. – Több mint 30 évet töltöttem a futballban, eljött a pillanat. A vasárnapi lesz az utolsó mérkőzésem profiként.”

Már biztos, hogy a csatár klubja, a Hellas Verona a szezon végén búcsúzik az élvonaltól, így a bajnok Juventus elleni találkozónak gyakorlatilag nem lesz tétje.

“Vasárnap keveredik majd bennem az öröm és szomorúság.” – mondta a búcsúról Toni.

A labdarúgó 47-szer szerepelt az olasz válogatottban, 2006-ban világbajnok lett a Squadra Azzurrával. Az előző idényben 22 találatával gólkirály volt a Serie A-ban, a mostani szezonban azonban többször is sérülés hátráltatta, s jelenleg csupán öt gólnál tart.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.