EUR: 307,15 Ft
CHF: 286,55 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Magyar fesztivált rendeznek Hamburgban

Budapest, 2015. február 26.
Érdeklődő tardi matyó öltözetben az Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a Budapesti Vásárközpontban 2015. február 26-án. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár.
MTI Fotó: Marjai János

Magyar fesztivált rendeznek a németországi Hamburgban a Hansa-város kikötője megnyitásának évfordulója alkalmából.

Magyarország a hamburgi kikötő 827. “születésnapjára” rendezett ünnepségsorozat partnerországa. Az eseményre szervezett négynapos fesztivál csütörtökön kezdődik a történelmi belváros közepén fekvő régi kikötői negyedben, ahol a Hello Wood alkotócsoport közreműködésével hatalmas betűkkel kirakják a Budapest feliratot.

A fesztiválon gasztronómiai bemutatókat is tartanak, így Hamburg a mangalicából készült gulyástól a kézműves sörökig a magyar konyhaművészet hagyományaival és újításaival is megismerkedhet. Bemutatkozik számos formatervező és iparművész is, közben a színpadon minden este fellép mások mellett a Budapest Klezmer Band és az ifjúsági Rajkó Zenekar.

Kapcsolódó Cikkek