2017. november 30., csütörtök
András, Andor

Tech

Magyar siker a hollandiai startup versenyen

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade elnevezésű startup programjának keretében négy magyar startup mutatkozott be Hollandiában, a V4 országok számára második alkalommal megrendezett startup versenyen. A MosaicLights érintésre felgyulladó falba, vagy padlóba szerelhető LED- mozaikok kifejlesztésével nyerte el a fődíjat, ezzel megszerezve az InnoTrade program első nemzetközi díját is.

A visegrádi országok hágai nagykövetségei, a holland Altex Group, a magyar-holland DBH Group és a De Investeerders Club (Holland Business Angels Club) által szervezett versenyen több, mint 20 induló közül a magyar MosaicLights három kategóriában is diadalmaskodott.


A magyar startup cég saját fejlesztésű modulokat helyez –leggyakrabban- mozaikos felületek alá, akár a padlózatba, akár a falba, amelyek egy interaktív LED- világítási megoldást tartalmaznak. Az Európában már szabadalmi védettséget kapott fejlesztés elnyerte a 2500 eurós, stratégiai tanácsadást tartalmazó EY díjat, az innovációs műhelyben való részvételre jogosító ING Wholesale Banking első díját, és a verseny fődíját, a Best Start Up díjat. Az első hely megszerzése a magyar fejlesztők számára bemutatkozási lehetőséget biztosított a Startup Fest Europe pitch fórumán, ahol több száz befektető előtt mutathatták be projektjüket.

,,A Kereskedőháznak köszönhetően nem csak egy nívós nemzetközi versenyre sikerült kijutnunk, és ott több díjat is elnyernünk, de számos befektetővel, vállalkozóval tudtunk beszélni, akik részéről pozitív visszacsatolás érkezett a fejlesztéssel kapcsolatban. A megfelelő hazai referenciák megszerzése után terveink szerint Nyugat-Európában is szeretnénk befektetőket és partnereket találni a vállalkozás számára – meglovagolva a most elért sikereket is – amiben a Kereskedőház segítségére is számítunk” – mondta Kiss Zoltán, a győztes cég vezetője.


Az InnoTrade programban résztvevők közül első alkalommal részesült nemzetközi díjban magyar startup. ,,Büszkék vagyunk rá, hogy az InnoTrade program keretein belül nemzetközi elismerésben részesült egy magyar innovatív startup. A fődíj elnyerése is azt bizonyítja, hogy a magyar fejlesztések bárhol megállják helyüket a világban– mondta Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház a győztes startup mellett további három hazai céget segített a versenyen való bemutatkozás lehetőségéhez.

A Sopreso olyan valós idejű, web alapú szoftvert kínál, mely segítségével rendezvényeken, konferenciákon lehetőség nyílik az információk, előadások azonnali megosztásához a felhasználók számára, lehetőséget biztosít a gyors és egyszerű interakcióra az előadó és a közönség között.

A MIXY Labs fejlesztése a zeneszámok hangneme, akkordmenete és tempója alapján állít össze a felhasználó számára az éppen aktuális tevékenységéhez legjobban passzoló zenefolyamot.

Az MNKH segítségével vett részt a rendezvényen az SBrick is, egy okoskocka, melynek segítségével a felhasználó okostelefonján keresztül Bluetooth kapcsolattal irányíthatja Lego járműveit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Átlépte a 10 ezer dolláros határt a bitcoin árfolyama

  Átlépte a 10 ezer dolláros határt a bitcoin árfolyama

  Minden korábbinál magasabbra, 10 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama szerdán a virtuális valutákat követő Coindesk weboldal adatai szerint – jelentette Szingapúrból a Reuters hírügynökség.

 • Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Kimagasló üzleti lehetőségeket lát a kelet-európai régióban az Okos Város megoldáscsomag alkalmazásában a Huawei kínai mobil távközlési technológiai konszern – hangzott el a kedden Budapesten rendezett Huawei Smart City Summit 2017 rendezvényen.

 • Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a fejlesztést a kormány 450 millió forinttal támogatja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.