EUR: 308,50 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Magyarország ellen gyűjtöttek aláírást, de csak pár ezer jött össze

Egymillió helyett eddig csak néhány ezer aláírást gyűjtött össze az a baloldali szervezet, amely petíciójával azt akarja elérni, hogy Magyarország ellen a demokratikus értékek megsértése miatt európai uniós eljárás induljon – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) nevű szervezet polgári kezdeményezését tavaly november 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság, s idén november 30-ig van idejük, hogy egymillió uniós állampolgár támogató aláírását megszerezzék a hazánk elleni eljárás megindításához.

A lap úgy tudja, hogy a tízezret sem éri el az aláírások száma, bár pontos számot egyelőre nem tudnak közölni. Megkeresésükre az Európai Humanista Föderáció szóvivője nem volt hajlandó statisztikákba bocsátkozni, az Európai Bizottságtól pedig a lapzártáig nem érkezett tájékoztatás.

Az úgynevezett európai polgári kezdeményezés értelmében, amennyiben az EU legalább hét tagországának egymillió állampolgára aláírásával támogat egy kezdeményezést, azzal az Európai Bizottságnak kötelessége foglalkozni.

A napilapnak nyilatkozó Schöpflin György európai parlamenti képviselő szerint politikai ügyről van szó, a szervezet kényelmetlen helyzetbe akarja hozni Magyarországot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cseresnyés Péter: A keresetek öt éve folyamatosan emelkednek

    Cseresnyés Péter: A keresetek öt éve folyamatosan emelkednek

    A keresetek emelkedése a gazdaságfejlesztő és foglalkoztatást segítő programoknak köszönhetően csaknem öt éve folyamatosan tart – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

  • Béreket emel a MÁV

    Béreket emel a MÁV

    Három év alatt harminc százalékkal növelik a vasúti dolgozók bérét – a MÁV így próbál megbirkózni a munkaerő-hiánnyal. A vasúti társaság elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjúban elmondta, év végére több mint 200 milliárd forinttal faragják le a MÁV adósságállományát, de emellett a szolgáltatások színvonalán is igyekeznek javítani.