EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Magyarország ellen gyűjtöttek aláírást, de csak pár ezer jött össze

Egymillió helyett eddig csak néhány ezer aláírást gyűjtött össze az a baloldali szervezet, amely petíciójával azt akarja elérni, hogy Magyarország ellen a demokratikus értékek megsértése miatt európai uniós eljárás induljon – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) nevű szervezet polgári kezdeményezését tavaly november 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság, s idén november 30-ig van idejük, hogy egymillió uniós állampolgár támogató aláírását megszerezzék a hazánk elleni eljárás megindításához.


A lap úgy tudja, hogy a tízezret sem éri el az aláírások száma, bár pontos számot egyelőre nem tudnak közölni. Megkeresésükre az Európai Humanista Föderáció szóvivője nem volt hajlandó statisztikákba bocsátkozni, az Európai Bizottságtól pedig a lapzártáig nem érkezett tájékoztatás.

Az úgynevezett európai polgári kezdeményezés értelmében, amennyiben az EU legalább hét tagországának egymillió állampolgára aláírásával támogat egy kezdeményezést, azzal az Európai Bizottságnak kötelessége foglalkozni.

A napilapnak nyilatkozó Schöpflin György európai parlamenti képviselő szerint politikai ügyről van szó, a szervezet kényelmetlen helyzetbe akarja hozni Magyarországot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.