EUR: 309,14 Ft
CHF: 285,21 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Belföld

Magyarország ellen gyűjtöttek aláírást, de csak pár ezer jött össze

Egymillió helyett eddig csak néhány ezer aláírást gyűjtött össze az a baloldali szervezet, amely petíciójával azt akarja elérni, hogy Magyarország ellen a demokratikus értékek megsértése miatt európai uniós eljárás induljon – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) nevű szervezet polgári kezdeményezését tavaly november 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság, s idén november 30-ig van idejük, hogy egymillió uniós állampolgár támogató aláírását megszerezzék a hazánk elleni eljárás megindításához.

A lap úgy tudja, hogy a tízezret sem éri el az aláírások száma, bár pontos számot egyelőre nem tudnak közölni. Megkeresésükre az Európai Humanista Föderáció szóvivője nem volt hajlandó statisztikákba bocsátkozni, az Európai Bizottságtól pedig a lapzártáig nem érkezett tájékoztatás.

Az úgynevezett európai polgári kezdeményezés értelmében, amennyiben az EU legalább hét tagországának egymillió állampolgára aláírásával támogat egy kezdeményezést, azzal az Európai Bizottságnak kötelessége foglalkozni.

A napilapnak nyilatkozó Schöpflin György európai parlamenti képviselő szerint politikai ügyről van szó, a szervezet kényelmetlen helyzetbe akarja hozni Magyarországot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötös alá

  Ötös alá

  Nagyon szép dolog, ha egy iskola nem klisékkel, hanem tanár-diák együttműködésben készült zenés színpadi játékkal emlékezik nemzeti ünnepeken.

 • Rendőrt ölt a neonáci

  Rendőrt ölt a neonáci

  Kegyetlenül megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot szerdán Bőnyben Győrkös István, az ismert nyilasvezér.

 • Mécs kiakadt Horn rokonára

  Mécs kiakadt Horn rokonára

  Komoly perpatvar robbant ki egy orosz tévéműsor miatt, amelyben az ’56-os forradalmat a CIA művének nevezték. Az adásban megszólalt az MSZP-s Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga is, aki szerint a szabadságharc idején vadásztak a zsidókra.

 • Juhász maffiózóknak dolgozik

  Juhász maffiózóknak dolgozik

  Végleg eldőlt, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke Portik Tamásnak, a magyar alvilág egyik legsúlyosabb figurájának táskahordója.