EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XIX.kerület

Még öt százalék hiányzik a teljes csatornázottsághoz

Kispest szennyvízcsatorna-hálózata 95 százalékos lefedettségű, miután befejeződött a Kosárfonó utcában az Üllői út és Kossuth tér közötti 250 és a Derkovits Gyula utcában az Irányi utca és Könyvkötő utca közötti 500 méternyi csatornaszakasz felújítása, valamint a Vak Bottyán utcai hálózatbővítés − tájékoztatott az önkormányzat. A következő két-három évben, a fővárosi csatornahálózat-bővítés következő ütemében Kispestnek is pályáznia kell további forrásokra a fejlesztéshez, mert a kerület alatt húzódó vezetékek műszaki állapota és kapacitása nem mindenhol megfelelő, így egy-egy nagyobb, monszunszerű eső bizony olykor még komoly gondokat okoz.

(fotó: kispest.hu)

(fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.