EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Megitta a misebort, beleült a püspöki székbe – bilincsben vitték el az ordibáló Zsoltot

Beleült a püspöki székbe, ordibált, ivott a miseborból – öt rendőrnek kellett megbilincselve kivinni az Egri Bazilikából egy tanaleleszi férfit. A gyorsteszt kimutatta, hogy V. Zsolt drogot fogyasztott.

Nem egy otromba amerikai vígjáték, hanem a valóság! Egy tarnaleleszi férfi, V. Zsolt tegnap megszakította az istentiszteletet az Egri Bazilikában. A történtekről az Egerben láttam hallottam csoportban írtak először.

“Igen erősen felkavart mindenkit a jelenség, többen sírtak is. Mi kis késéssel 18.50 körül értünk be a gyereknapról oda, már akkor feltűnő volt, hogy többen kimentek, mondván “műsor van”. Azután feltűnt egy erős kötésű középkorú férfi, aki felment a főoltár lépcsőjén, hangoskodva megszakította a misét, az idős atya csak némán várt, mi fog történni. Emberünk 4-5 csitítgató emberrel vitatkozott, hangosan kiabált, majd egyre durvábban ellökte mindegyiket. Az atyát is kis híján fellökte, lefogni senki sem merte. Bevallom, én sem.. Ezután beleült a püspöki székbe, ivott a miseborból, közben mindenkit megfélemlített, aki nyugalomra intette. Mindeközben többen hívták a rendőröket, akik meg is jelentek úgy 5 perc múlva. Ők is először szépszerével próbálták kitessékelni az oltár mögül magából kivetkőzött emberünket, de hiába. Azután hirtelen verekedés tört ki, az 5 rendőrnek is némi munkájába került, amíg leszerelték, aztán megbilincselve vitték ki. Szebben is zárulhatott volna a gyereknap” – írta egy elkeseredett olvasó. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt is kiadott az ügyről, ebből kiderült, hogy V. Zsolt drogot fogyasztott.

“Az Egri Bazilikából érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. május 29-én 18 óra 30 perckor, miszerint egy férfi megzavarta az istentiszteletet, hangoskodik és az ott lévők közül egy személyt meg is lökött.Az egyenruhások a helyszínen elfogták a 43 éves férfit és előállították az Egri Rendőrkapitányságra.V. Zsolt tarnaleleszi lakos ellen – őrizetbe vétele mellett – garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott, így őt kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt is kihallgatták” – írták.

Felkerestük a Egri Bazilika papját, aki azt mondta, hogy nem esett semmi baja és nagyon sajnálja, hogy nem arról szólnak a hírek, hogy mennyire szép volt az úrnapi körmenet.

feszulet

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.