2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XIV.kerület

Megnyílt a zuglói kormányablak

Megnyitották Zugló első okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakát a Pétervárad utca 11–17. földszintjén. A zuglói kormányablak Budapesten a második legnagyobb: 22 munkaállomáson fogadják az ügyfeleket.

fotó:kormanyhivatal.hu

A kormányablakot  Molnár Csaba kerületi hivatalvezető (balról),  György István kormánymegbízott, Baltay Tímea helyettes államtitkár és Karácsony Gergely polgármester adták át  fotó:kormanyhivatal.hu

A korábbi okmányiroda helyén létrehozott integrált kormányzati ügyfélszolgálat több mint 1100 különböző típusú ügyben kereshető fel.


– Országosan immár 253 helyszínen működik integrált kormányzati ügyfélszolgálat, csak májusban a fővárosban hat kormányablak nyílik meg – hangsúlyozta dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának kormányablakokért felelős helyettes államtitkára. –  A cél az elégedett állampolgár – fogalmazott Baltay Tímea.

– A kormányablakok létesítésén túl fontos, hogy az emberek a jövőben minél több ügyüket intézhessék otthonról elektronikus úton – mondta a megnyitón György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja.

A kormányablak hétfőn 7 órától 17 óráig, kedden és csütörtökön 8 órától 18, szerdán 8-tól 20, pénteken pedig 8-tól 15 óráig tart nyitva. Az ügyek napi sorszámmal, illetve időpontfoglalással intézhetők. Időpont telefonon vagy elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon keresztül kérhető, az ügyfélszolgálat az okmanyiroda@14kh.bfkh.gov.hu e-mail-címen érhető el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.