2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIV.kerület

Megnyílt a zuglói kormányablak

Megnyitották Zugló első okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakát a Pétervárad utca 11–17. földszintjén. A zuglói kormányablak Budapesten a második legnagyobb: 22 munkaállomáson fogadják az ügyfeleket.

fotó:kormanyhivatal.hu

A kormányablakot  Molnár Csaba kerületi hivatalvezető (balról),  György István kormánymegbízott, Baltay Tímea helyettes államtitkár és Karácsony Gergely polgármester adták át  fotó:kormanyhivatal.hu

A korábbi okmányiroda helyén létrehozott integrált kormányzati ügyfélszolgálat több mint 1100 különböző típusú ügyben kereshető fel.


– Országosan immár 253 helyszínen működik integrált kormányzati ügyfélszolgálat, csak májusban a fővárosban hat kormányablak nyílik meg – hangsúlyozta dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának kormányablakokért felelős helyettes államtitkára. –  A cél az elégedett állampolgár – fogalmazott Baltay Tímea.

– A kormányablakok létesítésén túl fontos, hogy az emberek a jövőben minél több ügyüket intézhessék otthonról elektronikus úton – mondta a megnyitón György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja.

A kormányablak hétfőn 7 órától 17 óráig, kedden és csütörtökön 8 órától 18, szerdán 8-tól 20, pénteken pedig 8-tól 15 óráig tart nyitva. Az ügyek napi sorszámmal, illetve időpontfoglalással intézhetők. Időpont telefonon vagy elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon keresztül kérhető, az ügyfélszolgálat az okmanyiroda@14kh.bfkh.gov.hu e-mail-címen érhető el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.