EUR: 308,34 Ft
CHF: 282,31 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Belföld

Megújul a Petőfi!

Peller Mariann, Harsányi Levente viszi a reggelt, Buda Marci a délutános, minden hétköznap este műsort vezet a Republicból ismert Boros Csaba – az Origo interjút készített a rádió főszerkesztőjével.

Pető Zoltán, a rádió főszerkesztője még több magyar zenét ígér, de a kereskedelmi rádiókkal nem akarnak versenyezni, és lecserélik a „Nagyon zene” szlogent egy újra. Az átszervezés során pár külsős szerződése megszűnik.

Elmondta, május 30-tól felfrissítik a rádiót, már hónapokkal ezelőtt elkezdték a munkát, februárban rengeteg kutatási anyagot áttekintve lefektették az alapszabályokat, és ekkor gondolták újra a zenei adatbázist is, hangsúlyosan őrizve a magyar zene nagy arányát.

Az első visszajelzések pozitívak, a nemzetközileg elismert Billboard írt róluk egy cikket, ahol kifejtették, hogy a rádió zenei arculata az egész régiót veri. Most jutnak el oda, hogy teljes arculatfrissítés jön, nem csak a zenében, hanem új műsorokkal is.

Új arcok is lesznek a rádióban, Boros Csaba az egyik, övé lesz az esti sáv, minden hétköznap. Őt a Republic együttesből ismerhetik sokan, ő kifejezetten a magyar zenékkel foglalkozik majd interaktív műsorában. A reggeli sáv igen meghatározó, oda Harsányi Levente és Peller Mariann érkezik, a Talpra magyar! név viszont marad. Délután a jól ismert Buda Marci viszi a műsort. Hétvégén olyan műsorok lesznek, amelyek az adott napszakhoz alkalmazkodnak: délelőtt beszélgetős blokkok lesznek, délután inkább interaktívabb adás vár a hallgatókra.

A rádió szlogenje is változik, a „Nagyon zenét” kilenc év után lecserélik, most „Az életed ritmusa” lesz az új szlogen.

További érdekes részletek az Origo oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliókért tanul a momentumos Oxfordban

    Milliókért tanul a momentumos Oxfordban

    Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

  • Magyar diákokra támadtak migránsok

    Magyar diákokra támadtak migránsok

    Helyén volt a kecskeméti tanár esze és szíve, ezért nem történt tragédia, amikor a francia határ előtt a kövekkel felfegyverkezett migránsok rátámadtak a diákokat szállító mikrobuszra.