EUR: 305,39 Ft
CHF: 276,56 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Megújul a Petőfi!

Peller Mariann, Harsányi Levente viszi a reggelt, Buda Marci a délutános, minden hétköznap este műsort vezet a Republicból ismert Boros Csaba – az Origo interjút készített a rádió főszerkesztőjével.

Pető Zoltán, a rádió főszerkesztője még több magyar zenét ígér, de a kereskedelmi rádiókkal nem akarnak versenyezni, és lecserélik a „Nagyon zene” szlogent egy újra. Az átszervezés során pár külsős szerződése megszűnik.

Elmondta, május 30-tól felfrissítik a rádiót, már hónapokkal ezelőtt elkezdték a munkát, februárban rengeteg kutatási anyagot áttekintve lefektették az alapszabályokat, és ekkor gondolták újra a zenei adatbázist is, hangsúlyosan őrizve a magyar zene nagy arányát.

Az első visszajelzések pozitívak, a nemzetközileg elismert Billboard írt róluk egy cikket, ahol kifejtették, hogy a rádió zenei arculata az egész régiót veri. Most jutnak el oda, hogy teljes arculatfrissítés jön, nem csak a zenében, hanem új műsorokkal is.

Új arcok is lesznek a rádióban, Boros Csaba az egyik, övé lesz az esti sáv, minden hétköznap. Őt a Republic együttesből ismerhetik sokan, ő kifejezetten a magyar zenékkel foglalkozik majd interaktív műsorában. A reggeli sáv igen meghatározó, oda Harsányi Levente és Peller Mariann érkezik, a Talpra magyar! név viszont marad. Délután a jól ismert Buda Marci viszi a műsort. Hétvégén olyan műsorok lesznek, amelyek az adott napszakhoz alkalmazkodnak: délelőtt beszélgetős blokkok lesznek, délután inkább interaktívabb adás vár a hallgatókra.

A rádió szlogenje is változik, a „Nagyon zenét” kilenc év után lecserélik, most „Az életed ritmusa” lesz az új szlogen.

További érdekes részletek az Origo oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.

 • Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Augusztusban megkezdik kiszállítani az iskoláknak az új tankönyveket. A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9.