2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Megvan a világbajnokságra utazó jégkorong keretünk!

Kijelölte a pénteken kezdődő oroszországi világbajnokságra utazó 25 fős keretét Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A felkészülés záró hétvégéjén játszó 30-as keretből az utolsó szűkítésnél kikerült egy kapus, Bálizs Bence, két védő, Kiss Dániel és Orbán Attila, valamint két csatár, Könczei Áron és Terbócs István. Bálizs, Kiss és Orbán tagjai voltak a tavalyi, krakkói divizió I/A vb-n feljutó együttesnek.


A kapusok közül Vay Ádám első felnőtt vb-jére készülhet.

A védelemben a honosított Dudás Jesse, Sagert Kalvin, Wehrs Kevin, valamint Mestyán István, a 18 éves Garát Zsombor és 19 esztendős Stipsicz Bence ugyancsak először vesz vb-n. A csatársorban ezúttal csak olyanok kapnak lehetőséget, akik már szerepeltek világversenyen.


A mostani együttesből 15-en voltak ott tavaly Krakkóban.

A válogatott hétfő reggel találkozik a Tüskecsarnokban, és csütörtökön utazik Szentpétervárra. A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél.

A világbajnoki csapat:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Debrecen)

Hátvédek: Dudás Jesse, Sagert Kalvin (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor, Mestyán István, Stipsicz Bence (MAC Budapest), Szirányi Bence, Wehrs Kevin (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa, olasz)

csatárok: Banham Frank, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Sioux Falls Stampede, amerikai), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián, (MAC Budapest), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh)

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.