EUR: 308,51 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb VI.kerület

Menesztenék a savazó orvost

Rendkívüli zárt ülést tartott és határozatot fogadott el péntek délután a terézvárosi önkormányzat humán bizottsága a savas támadással gyanúsított orvos ügyében. Arról döntöttek, hogy a bizottság felkéri a polgármestert, vizsgálja meg a B. Krisztiánnal kötött egészségügyi ellátási szerződés mielőbbi megszüntetésének lehetőségét.

Az ügy előzménye, hogy Terézváros önkormányzata a sajtóból értesült a hírről, hogy a kerületben gyermekorvosi praxist kapott B. Krisztián azonos azzal a férfival, akit a volt szeretője elleni bestiális támadással vádolnak. Az önkormányzat mélységesen elítéli a bűncselekményt és elkövetőjét – bárki legyen is az.

Mint az önkormányzat tudatta, B. Krisztián 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte. Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg.

A hír megjelenése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, és mivel annak a felmondásra vonatkozó passzusai között nem talált olyat, amit a jelenlegi helyzetre alkalmazni lehetne, felkérte az orvost, hogy önként bontsa fel a szerződést. B. Krisztián közölte, igaztalanul vádolják és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban semmilyen panasz, kifogás nem merült fel. Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további jogi lehetőségeit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.