EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb

Micsoda szerencse, újra péntek 13!

, Image: 168761427, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Fekete macska / Profimedia

Péntek 13, négylevelű lóhere, kéményseprő – 2016 tavaszán a hazai lottótársaság 1.500 fő megkérdezésével reprezentatív felmérést végzett a hazai lakosság körében a magyarok szerencséhez, balszerencséhez és babonához fűződő viszonyáról, véleményéről.  A szerencsétlenséget hozó babonák közül a péntek tizenharmadikától félnek leginkább a magyarok. De jól mutatja, hogy mennyire vegyesek az érzéseink ezzel a számmal kapcsolatban, hogy a 13-as egyben a legnépszerűbb szerencseszám is. A megkérdezettek fele gondol közelgő szerencsétlenségre, ha eltör egy tükröt és több mint egyharmaduk semmi pénzért nem sétálna el egy létra alatt. A leginkább szerencsét hozó babonának a szilveszteri lencse- vagy malachús-evést tartják: kétharmaduk hisz abban, hogy ez a rituálé kedvezően hat az újesztendőre.  Szinte hasonló népszerűségnek örvend a négylevelű lóhere, szerencsepatkó, fán lekopogni valamit, vagy kéményseprőt látni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.