EUR: 309,77 Ft
CHF: 288,71 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Minden eddiginél nagyobb Banksy kiállítás Rómában

2840632113_d56b9fb20f_o

Minden idők legátfogóbb kiállítása nyílt meg kedden Rómában a világ leghíresebb és legmagasabb árfolyamon jegyzett utcaművésze, a csak művésznevén ismert Banksy műveiből.

A belvárosi Cipolla-palotában mintegy 150 alkotást gyűjtöttek egybe a névtelenségbe burkolózó brit művésztől a világ magángyűjteményeiből, köztük a Banksy-művek első számú vásárlójától, a londoni Andipa galériától.

A Háború, kapitalizmus és szabadság című tárlaton eredeti utcai falfestmények, nyomatok, szobrok, és egyéb ritka, korábban soha ki nem állított tárgyak tekinthetők meg szeptember 4-ig.

Olasz sajtóértesülések szerint a Cipolla-palotában működő múzeum, a Fondazione Roma Arte-Musei egymillió eurót (315 millió forint) költött a maga nemében páratlan kiállításra.

Bár Banksy eredményesen titkolja kilétét, azt feltételezik róla, hogy 1974-ben született az angliai Bristolban, első kiállítását is ebben a városban tartották 2000-ben.

Főleg szatirikus és társadalomkritikai műveket alkot. Egyes művei dollárszázezrekért kelnek el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán támadott meg és sebesített meg súlyosan két embert Japánban, akik egy olyan cégnél dolgoznak, amely a szórakoztatóipar számára biztosít állatokat.

 • Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia leváltott elnöke, Yahya Jammeh szombat este az államkassza tartalmával, a központi bankból elvett legalább 500 millió dollárral távozott külföldre, közölte Mai Fatty, az új elnök kormányzó koalíciójának egyik tagja – írta hétfőn a dpa hírügynökség.

 • Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Nyolc napja rejtélyes körülmények között veszett nyoma annak a 20 éves izlandi lánynak, aki után 725 önkéntes kutatott a parti őrség segítségével.