2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Múzeumba hív a Show Formációs Táncegyüttes

Maratoni próbákon, megfeszített erővel készül tanévzáró gálájára a Népház Show Formációs Táncegyüttes. Június 11-én és 12-én összesen négy alkalommal látogathatunk el a táncosok által megálmodott különleges múzeumba.

– Mint minden évben, úgy idén is egy történetbe csöppenünk bele a gálán – avatott be a kulisszatitkokba Boros Ilona, a táncegyüttes művészeti igazgatója. – A táncmúzeumban négy szárnyon és húsz termen vezet keresztül minket a tárlatvezető – minden helyszínen egy-egy koreográfia elevenedik meg. Közel 300 táncost láthatunk majd a színpadon, az együttes és az iskola valamennyi növendéke megmutatja tudását.


12_show_formacio_01

A koreográfiák kidolgozásában vendégművészek is közreműködnek, például Száraz Tamás, a Budapesti Operettszínház egykori művésze.

– Nagyon jó látni a lányok lelkesedését – mondta el a próba szünetében az énekes-koreográfus. – Ahhoz képest, hogy nem professzionális táncosokról van szó, mind a szorgalmuk, mind a tehetségük kiemelkedő. A feleségem már többször is dolgozott velük, idén pedig engem is felkértek, hogy dolgozzak ki számukra egy koreográfiát. Erős, dinamikus tánc lesz, szerencsére a lányoknak is tetszik – értékelt Száraz Tamás.


Egy-egy gála mögött komoly, több hónapos felkészülés van. Az utánpótlás csoport lányai közül többen a felnőtt táncegyüttesben is szerepelnek, így ők fél év alatt hét-nyolc koreográfiát is meg kell tanuljanak.

– Keményen dolgoznak a lányok, pedig alig tudnak pihenni az egész napos edzések miatt – tudjuk meg Mórotz Ivettől, az utánpótlás csoport vezetőjétől. – A gála előtti hónapokban a hétköznapi tréningek mellett sokszor hétvégeken is gyakorolnunk kell, hiszen rengeteg táncot kell elsajátítanunk. Emellett két nap alatt négy előadást végigtáncolni fizikailag is komoly erőpróba, így szükséges a megfelelő erőnlét kialakítása is.

A Népház Show Formációs Táncegyüttes június 11-én, szombaton egy gálát tart, míg másnap három előadás keretében vezeti körbe az érdeklődőket a „táncmúzeumban”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.