EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Tatabánya

Múzeumba hív a Show Formációs Táncegyüttes

Maratoni próbákon, megfeszített erővel készül tanévzáró gálájára a Népház Show Formációs Táncegyüttes. Június 11-én és 12-én összesen négy alkalommal látogathatunk el a táncosok által megálmodott különleges múzeumba.

– Mint minden évben, úgy idén is egy történetbe csöppenünk bele a gálán – avatott be a kulisszatitkokba Boros Ilona, a táncegyüttes művészeti igazgatója. – A táncmúzeumban négy szárnyon és húsz termen vezet keresztül minket a tárlatvezető – minden helyszínen egy-egy koreográfia elevenedik meg. Közel 300 táncost láthatunk majd a színpadon, az együttes és az iskola valamennyi növendéke megmutatja tudását.

12_show_formacio_01

A koreográfiák kidolgozásában vendégművészek is közreműködnek, például Száraz Tamás, a Budapesti Operettszínház egykori művésze.

– Nagyon jó látni a lányok lelkesedését – mondta el a próba szünetében az énekes-koreográfus. – Ahhoz képest, hogy nem professzionális táncosokról van szó, mind a szorgalmuk, mind a tehetségük kiemelkedő. A feleségem már többször is dolgozott velük, idén pedig engem is felkértek, hogy dolgozzak ki számukra egy koreográfiát. Erős, dinamikus tánc lesz, szerencsére a lányoknak is tetszik – értékelt Száraz Tamás.

Egy-egy gála mögött komoly, több hónapos felkészülés van. Az utánpótlás csoport lányai közül többen a felnőtt táncegyüttesben is szerepelnek, így ők fél év alatt hét-nyolc koreográfiát is meg kell tanuljanak.

– Keményen dolgoznak a lányok, pedig alig tudnak pihenni az egész napos edzések miatt – tudjuk meg Mórotz Ivettől, az utánpótlás csoport vezetőjétől. – A gála előtti hónapokban a hétköznapi tréningek mellett sokszor hétvégeken is gyakorolnunk kell, hiszen rengeteg táncot kell elsajátítanunk. Emellett két nap alatt négy előadást végigtáncolni fizikailag is komoly erőpróba, így szükséges a megfelelő erőnlét kialakítása is.

A Népház Show Formációs Táncegyüttes június 11-én, szombaton egy gálát tart, míg másnap három előadás keretében vezeti körbe az érdeklődőket a „táncmúzeumban”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.