EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb Tatabánya

Múzeumba hív a Show Formációs Táncegyüttes

Maratoni próbákon, megfeszített erővel készül tanévzáró gálájára a Népház Show Formációs Táncegyüttes. Június 11-én és 12-én összesen négy alkalommal látogathatunk el a táncosok által megálmodott különleges múzeumba.

– Mint minden évben, úgy idén is egy történetbe csöppenünk bele a gálán – avatott be a kulisszatitkokba Boros Ilona, a táncegyüttes művészeti igazgatója. – A táncmúzeumban négy szárnyon és húsz termen vezet keresztül minket a tárlatvezető – minden helyszínen egy-egy koreográfia elevenedik meg. Közel 300 táncost láthatunk majd a színpadon, az együttes és az iskola valamennyi növendéke megmutatja tudását.

12_show_formacio_01

A koreográfiák kidolgozásában vendégművészek is közreműködnek, például Száraz Tamás, a Budapesti Operettszínház egykori művésze.

– Nagyon jó látni a lányok lelkesedését – mondta el a próba szünetében az énekes-koreográfus. – Ahhoz képest, hogy nem professzionális táncosokról van szó, mind a szorgalmuk, mind a tehetségük kiemelkedő. A feleségem már többször is dolgozott velük, idén pedig engem is felkértek, hogy dolgozzak ki számukra egy koreográfiát. Erős, dinamikus tánc lesz, szerencsére a lányoknak is tetszik – értékelt Száraz Tamás.

Egy-egy gála mögött komoly, több hónapos felkészülés van. Az utánpótlás csoport lányai közül többen a felnőtt táncegyüttesben is szerepelnek, így ők fél év alatt hét-nyolc koreográfiát is meg kell tanuljanak.

– Keményen dolgoznak a lányok, pedig alig tudnak pihenni az egész napos edzések miatt – tudjuk meg Mórotz Ivettől, az utánpótlás csoport vezetőjétől. – A gála előtti hónapokban a hétköznapi tréningek mellett sokszor hétvégeken is gyakorolnunk kell, hiszen rengeteg táncot kell elsajátítanunk. Emellett két nap alatt négy előadást végigtáncolni fizikailag is komoly erőpróba, így szükséges a megfelelő erőnlét kialakítása is.

A Népház Show Formációs Táncegyüttes június 11-én, szombaton egy gálát tart, míg másnap három előadás keretében vezeti körbe az érdeklődőket a „táncmúzeumban”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.