EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XIV.kerület

Nálunk az egészségügy fejlődik

Ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nemrég ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Zuglóban szépen, csendben, folyamatosan fejlődik az egészségügy: új szakrendelések indulnak, sokmilliárdos fejlesztés folyik az Uzsoki utcai kórházban – mesélte a közösségi oldalán Rozgonyi Zoltán alpolgármester.

– Az Uzsoki kórház tavaly augusztusban DSA és röntgenbeszerzés címmel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Államtitkárságához. A projektet az államtitkárság támogatásra érdemesnek ítélte, aminek köszönhetően 829 millió forintos európai uniós forrás segítette az intézmény eszközállományának fejlesztését – fejtette ki Rozgonyi.


A program keretében egy perifériás és kardiológiai intervenciós DSA berendezést, egy digitális átvilágító és felvételi röntgent és egy digitális, két munkahelyes felvételi röntgenberendezést sikerült beszerezni. A beruházás magában foglalta az eszközök üzembe helyezését és a működtetésért felelős személyzet betanítását is. A digitális vezérlésnek köszönhetően javul a képalkotó diagnosztika minősége, ami elősegíti a terápiás tervezés pontosságát.

– Javaslatomra az önkormányzat 40 millió forintos támogatást nyújt a Bethesda utcai gyermekkórház épületének homlokzatfelújításához – tette hozzá az alpolgármester. –  Dr. Varga Péter képviselőtársam lelkes munkája nyomán megindult az 50 év alatti zuglóiak egészségfelmérése és most kezdődik – az országban másodikként – a nagycsoportos óvodások lisztérzékenység-szűrése. A Fidesz által felügyelt egészségügy minden nehézség ellenére fejlődik, évek óta rendszeresek a szűrővizsgálati programok, folyamatosan megújul az eszközpark és rendszeresen támogatjuk az egészségmegőrzés érdekében tevékenykedő civil szervezetek munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.