EUR: 307,10 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIV.kerület

Nálunk az egészségügy fejlődik

Ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nemrég ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Zuglóban szépen, csendben, folyamatosan fejlődik az egészségügy: új szakrendelések indulnak, sokmilliárdos fejlesztés folyik az Uzsoki utcai kórházban – mesélte a közösségi oldalán Rozgonyi Zoltán alpolgármester.

– Az Uzsoki kórház tavaly augusztusban DSA és röntgenbeszerzés címmel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Államtitkárságához. A projektet az államtitkárság támogatásra érdemesnek ítélte, aminek köszönhetően 829 millió forintos európai uniós forrás segítette az intézmény eszközállományának fejlesztését – fejtette ki Rozgonyi.

A program keretében egy perifériás és kardiológiai intervenciós DSA berendezést, egy digitális átvilágító és felvételi röntgent és egy digitális, két munkahelyes felvételi röntgenberendezést sikerült beszerezni. A beruházás magában foglalta az eszközök üzembe helyezését és a működtetésért felelős személyzet betanítását is. A digitális vezérlésnek köszönhetően javul a képalkotó diagnosztika minősége, ami elősegíti a terápiás tervezés pontosságát.

– Javaslatomra az önkormányzat 40 millió forintos támogatást nyújt a Bethesda utcai gyermekkórház épületének homlokzatfelújításához – tette hozzá az alpolgármester. –  Dr. Varga Péter képviselőtársam lelkes munkája nyomán megindult az 50 év alatti zuglóiak egészségfelmérése és most kezdődik – az országban másodikként – a nagycsoportos óvodások lisztérzékenység-szűrése. A Fidesz által felügyelt egészségügy minden nehézség ellenére fejlődik, évek óta rendszeresek a szűrővizsgálati programok, folyamatosan megújul az eszközpark és rendszeresen támogatjuk az egészségmegőrzés érdekében tevékenykedő civil szervezetek munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.