EUR: 311,37 Ft
CHF: 265,79 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lesz a Papp László tér!

Papp László nevét mindenki ismeri. Ő volt a világ első olyan ökölvívója, aki három egymást követő olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott. A jövőben kerületünkben teret neveznek el a nagyszerű sportolóról.

printscreen01

Ez a terület lesz a Papp László tér

Papp László tősgyökeres angyalföldi volt, hiszen 1932-ben, hatévesen költözött családjával a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Innen indult világhódító útjára, de olimpiai bajnokként is büszke volt arra, hogy sokat focizott az angyalföldi grundokon. Tehetségét a Magyar Optikai Művekben fedezték fel, olimpiai bajnoki címeit a Budapesti Bástya és a Vasas öklözőjeként nyerte.


Budapest, 2003. október 16. Hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó. Archív képünk 1952. június 13-án készült a Helsinkiben rendezett XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Papp Lászlóról. MTI Fotó

A legendás sportoló a XIII. kerületben nőtt fel. (Fotó:mti)

 

A sportember 2001-ben kapta meg a XIII. Kerület Díszpolgára címet, most pedig arról döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Kassák Lajos és Rózsafa utca találkozásánál kialakított közterület lesz a Papp László tér. A kerületi vezetés decemberben nyújtotta be az erről szóló kérelmét, de már akkor eldőlt, hogy a téren felállítják majd Papp László szobrát is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.