EUR: 309,10 Ft
CHF: 289,17 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lesz a Papp László tér!

Papp László nevét mindenki ismeri. Ő volt a világ első olyan ökölvívója, aki három egymást követő olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott. A jövőben kerületünkben teret neveznek el a nagyszerű sportolóról.

printscreen01

Ez a terület lesz a Papp László tér

Papp László tősgyökeres angyalföldi volt, hiszen 1932-ben, hatévesen költözött családjával a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Innen indult világhódító útjára, de olimpiai bajnokként is büszke volt arra, hogy sokat focizott az angyalföldi grundokon. Tehetségét a Magyar Optikai Művekben fedezték fel, olimpiai bajnoki címeit a Budapesti Bástya és a Vasas öklözőjeként nyerte.

Budapest, 2003. október 16. Hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó. Archív képünk 1952. június 13-án készült a Helsinkiben rendezett XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Papp Lászlóról. MTI Fotó

A legendás sportoló a XIII. kerületben nőtt fel. (Fotó:mti)

 

A sportember 2001-ben kapta meg a XIII. Kerület Díszpolgára címet, most pedig arról döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Kassák Lajos és Rózsafa utca találkozásánál kialakított közterület lesz a Papp László tér. A kerületi vezetés decemberben nyújtotta be az erről szóló kérelmét, de már akkor eldőlt, hogy a téren felállítják majd Papp László szobrát is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.

 • Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt 88 éves korában Alekszej Abrikoszov orosz-amerikai elméleti fizikus, aki 2003-ban a brit Anthony J. Leggett-tel és a szintén orosz Vitalij Ginzburggal megosztva Nobel-díjat kapott a szupravezetők és a szuperfolyékonyság kutatásában elért eredményeiért.

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.