EUR: 307,69 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lesz a Papp László tér!

Papp László nevét mindenki ismeri. Ő volt a világ első olyan ökölvívója, aki három egymást követő olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott. A jövőben kerületünkben teret neveznek el a nagyszerű sportolóról.

printscreen01

Ez a terület lesz a Papp László tér

Papp László tősgyökeres angyalföldi volt, hiszen 1932-ben, hatévesen költözött családjával a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Innen indult világhódító útjára, de olimpiai bajnokként is büszke volt arra, hogy sokat focizott az angyalföldi grundokon. Tehetségét a Magyar Optikai Művekben fedezték fel, olimpiai bajnoki címeit a Budapesti Bástya és a Vasas öklözőjeként nyerte.

Budapest, 2003. október 16. Hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó. Archív képünk 1952. június 13-án készült a Helsinkiben rendezett XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Papp Lászlóról. MTI Fotó

A legendás sportoló a XIII. kerületben nőtt fel. (Fotó:mti)

 

A sportember 2001-ben kapta meg a XIII. Kerület Díszpolgára címet, most pedig arról döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Kassák Lajos és Rózsafa utca találkozásánál kialakított közterület lesz a Papp László tér. A kerületi vezetés decemberben nyújtotta be az erről szóló kérelmét, de már akkor eldőlt, hogy a téren felállítják majd Papp László szobrát is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.