2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lesz a Papp László tér!

Papp László nevét mindenki ismeri. Ő volt a világ első olyan ökölvívója, aki három egymást követő olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott. A jövőben kerületünkben teret neveznek el a nagyszerű sportolóról.

printscreen01

Ez a terület lesz a Papp László tér

Papp László tősgyökeres angyalföldi volt, hiszen 1932-ben, hatévesen költözött családjával a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Innen indult világhódító útjára, de olimpiai bajnokként is büszke volt arra, hogy sokat focizott az angyalföldi grundokon. Tehetségét a Magyar Optikai Művekben fedezték fel, olimpiai bajnoki címeit a Budapesti Bástya és a Vasas öklözőjeként nyerte.


Budapest, 2003. október 16. Hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó. Archív képünk 1952. június 13-án készült a Helsinkiben rendezett XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Papp Lászlóról. MTI Fotó

A legendás sportoló a XIII. kerületben nőtt fel. (Fotó:mti)

 

A sportember 2001-ben kapta meg a XIII. Kerület Díszpolgára címet, most pedig arról döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Kassák Lajos és Rózsafa utca találkozásánál kialakított közterület lesz a Papp László tér. A kerületi vezetés decemberben nyújtotta be az erről szóló kérelmét, de már akkor eldőlt, hogy a téren felállítják majd Papp László szobrát is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.