EUR: 309,25 Ft
CHF: 285,28 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Nikolics és Gulácsi is nyerni akar ma, de…

Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter is sikerélménnyel a háta mögött érkezett meg a labdarúgó válogatott edzőtáborába. Mindkét játékos nyerni akar ma, de abban egyetértenek, az Eb-n való jó szereplés sokkal fontosabb.

niko

Nikolics a válogatottban is szeretne olyan jól teljesíteni, mint a klubcsapatában

Nikolics mindent megnyert, amit egy játékos egy adott ország bajnokságában megnyerhet. A Legiaval bajnok és kupagyőztes, 28 góllal gólkirály lett, majd a szezonzáró gálán a 28 éves magyar válogatott csatár lett a bajnokság legjobb játékosa, őt választották a legjobb támadónak, és a közönségdíj is hozzá került.

– Kicsit fáradt vagyok, de ma minden rendben lesz – mondta már a Telki edzőtáborban Nikolics. – Remélem, nyerni tudunk ma. A többiek már másfél hete együtt készülnek, de mi is keményen edzettünk a klubcsapatainkban. Nem hinném, hogy le vagyunk maradva. A Legiánál nagyon jól sikerült az évem a válogatottban is azon leszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot. Ugyanolyan fontos lesz az Izland elleni meccs, mint a portugálok ellen. Szeretnénk tenni egy kis csodát. Minden adott ahhoz, hogy jó eredmény érjünk el, de nem szabad terhet rakni a csapatra. Élvezni kell a pillanatokat.

gulacsi

Gulácsi Péter bajnoki címet szerzett a Bundesliga II-ben

Gulácsi Péter nyáron „családon belül” váltott klubot, azaz a Red Bull égisze alá tartozó Salzburgból a Bundesliga II-ben szereplő Licspébe igazolt. Bár kapusunk az elején kispadozott, a bajnokság második felében már kirobbanthatatlan volt a kapuból, így tevékeny részese volt csapata bajnoki címének, és annak, hogy a RB Leipzog feljutott a német első osztályba.

– A klubcsapatom folyamatosan terhelés alatt voltam, azt a munkát, amit a többiek elvégeztek Ausztriában, azt és a klubomnál megtettem – mondta Gulácsi. – Kacifántos szezonon vagyok túl. Az első félévben kevés lehetőséget kaptam, de egy sérülés miatt megváltozott a helyzetem és végigvédtem a szezon második felét. Sikerült feljutnunk a Bundesligába, bízom benne, hogy ilyen jól mennek tovább a dolgok. A mai meccs azért fontos, mert az utolsó hazai meccsünk az Eb előtt, és a támogatást, amit a szurkolóktól kaptunk, szeretnénk jó játékkal viszonozni. Az ilyen meccseken tudjuk magunkat lemérni az Eb előtt. Az eredmény ugyanolyan fontos, mint a játék. Az Eb-ellenfelekkel még nem foglalkozunk, de talán az első mérkőzést várja mindenki a legjobban. Nekem Ausztria ellen különleges lenne játszanom, mert két évet töltöttem ott. Szeretnénk jó eredményeket elérni minden mérkőzésen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.