EUR: 311,50 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Nyílt nap lesz a hamvasztóban

Különös programra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Temetkezési Intézet: május 21-én reggel kilenc órától kora délutánig három turnusban mutatják be a csömöri hamvasztóüzem működését.

Csömör_Crematorium_2011_1Aki kíváncsi a krematórium működésére, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és végigsétálhat a hamvasztóüzemen, amely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberek válaszolnak a kérdésekre. Szeretnék eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket az elcserélt földi maradványokról, miközben megmutatják, milyen egy modern, európai színvonalú hamvasztóüzem.


A látogatók megnézhetik a hamvasztórészleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, milyen körülmények között vehetnek végső búcsút szeretteiktől, hol várakozhatnak az urna lezárásáig.

A csömöri hamvasztóüzem a Főnix u. 1.-ben található. A turnusok indulási időpontjai 9, 11, illetve 13 óra. A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásáról induló mikrobuszjárat.

Kapcsolódó Cikkek