EUR: 325,19 Ft
CHF: 282,69 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Nyílt nap lesz a hamvasztóban

Különös programra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Temetkezési Intézet: május 21-én reggel kilenc órától kora délutánig három turnusban mutatják be a csömöri hamvasztóüzem működését.

Csömör_Crematorium_2011_1Aki kíváncsi a krematórium működésére, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és végigsétálhat a hamvasztóüzemen, amely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberek válaszolnak a kérdésekre. Szeretnék eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket az elcserélt földi maradványokról, miközben megmutatják, milyen egy modern, európai színvonalú hamvasztóüzem.


A látogatók megnézhetik a hamvasztórészleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, milyen körülmények között vehetnek végső búcsút szeretteiktől, hol várakozhatnak az urna lezárásáig.

A csömöri hamvasztóüzem a Főnix u. 1.-ben található. A turnusok indulási időpontjai 9, 11, illetve 13 óra. A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásáról induló mikrobuszjárat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.