EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Nyílt nap lesz a hamvasztóban

Különös programra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Temetkezési Intézet: május 21-én reggel kilenc órától kora délutánig három turnusban mutatják be a csömöri hamvasztóüzem működését.

Csömör_Crematorium_2011_1Aki kíváncsi a krematórium működésére, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és végigsétálhat a hamvasztóüzemen, amely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberek válaszolnak a kérdésekre. Szeretnék eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket az elcserélt földi maradványokról, miközben megmutatják, milyen egy modern, európai színvonalú hamvasztóüzem.

A látogatók megnézhetik a hamvasztórészleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, milyen körülmények között vehetnek végső búcsút szeretteiktől, hol várakozhatnak az urna lezárásáig.

A csömöri hamvasztóüzem a Főnix u. 1.-ben található. A turnusok indulási időpontjai 9, 11, illetve 13 óra. A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásáról induló mikrobuszjárat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.