EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Nyolc rendőrt lőtt agyon az Iszlám Állam

Lelőttek nyolc rendőrt, köztük egy tisztet az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai vasárnap Kairó egyik elővárosában.

Az egyiptomi fővárostól délre fekvő Heluánban nyolc civil ruhás rendőr – köztük egy kapitányi rangban lévő tiszt – szolgálati kisbuszban utazott éppen. Kénytelenek voltak megállni egy utcában, melyet egy furgon torlaszolt el. A járműből négy álarcos fegyveres ugrott ki, és lelőtte a kisbusz mindegyik utasát, majd elhagyta a helyszínt.

A belügyminisztérium közlése szerint a tett színhelyén rengeteg töltényhüvelyt találtak. Lezárták a környező utcákat, akárcsak a Kairóból ebbe az elővárosba vezető autóutat.

A merénylet után néhány órával a Szíriában, Irakban és Észak-Afrika több országában tevékenykedő Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett a támadás elkövetőjeként. “A kalifátus katonáinak egyik egysége megtámadott egy minibuszt, amelyik a heluáni bűnügyi rendőrség nyolc hitetlen tagját szállította, és mindegyiküket megölték” – írta az “Egyiptomi Iszlám Állam” a Twitter mikroblogportálon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.