EUR: 309,06 Ft
CHF: 288,32 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Belföld

Offshore-lovagok állhatnak a Jobbik mögött

Novák Előd kiszivárgott levele indította el a párt botrányát, amelyből kiderült, hogy a Jobbik frakciópénze egy egyszemélyes kft-hez folyik be. A cég tulajdonosa pedig nem más, mint a párt oligarchája, Forrai Richárd, aki haverok cégeitől rendel többmilliós tanulmányokat a Jobbik számára – áll a 888 legújabb leleplező cikkében.

Először a direkt36.hu-nak tűnt fel, hogy az egyik legnagyobb összeg Forrai gyermekkori jó barátjához és üzlettársához, Debreczeni Zoltánhoz, valamint Debreczeni testvéréhez és sógorához került. Debreczeninek és Forrainak több közös cége is volt – írja a 888.hu

A portál szerint a DeFo Leasinggel szlovák rendszámokkal kereskedtek olyan embereknek, akik nem akartak Magyarországon adózni. A másik cég pedig kimondottan adóügyekkel foglalkozik.
Debreczeni és Forrai közösen alapított cége, a D-D Consulting azonban nem csak adószakért, hanem meg is próbálja elkerülni azt.

A TV2 Tények információi szerint a közösen alapított cég kézbesítési megbízottja egy dominikai adóparadicsomban bejegyzett offshore-cégnek. A cég neve Panda Investments Ltd. Azonban nem csak egy szálon kötődnek a Jobbik háttéremberei a Pandához. Az offshore-cég magyarországi tulajdona volt az a Global Homes Group Kft., amelynek ügyvezetője Forrai barátja és üzlettársa, Debreczeni Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Medvepuszi

    A nap képe: Medvepuszi

    Az elmúlt napokban új lakók érkeztek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Belij és Szerij, a két jegesmedve egyenesen Moszkvából érkezett Budapestre és láthatóan nagyon jól érzik magukat új helyükön.

  • Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Hiány van hazai szaporítású ökovetőmagból, ezért a vetőmag-szaporítóknak érdemes regisztrálniuk termékeiket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisában – hívta fel a figyelmet a hivatal csütörtöki közleményében.