2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Offshore-lovagok állhatnak a Jobbik mögött

Novák Előd kiszivárgott levele indította el a párt botrányát, amelyből kiderült, hogy a Jobbik frakciópénze egy egyszemélyes kft-hez folyik be. A cég tulajdonosa pedig nem más, mint a párt oligarchája, Forrai Richárd, aki haverok cégeitől rendel többmilliós tanulmányokat a Jobbik számára – áll a 888 legújabb leleplező cikkében.

Először a direkt36.hu-nak tűnt fel, hogy az egyik legnagyobb összeg Forrai gyermekkori jó barátjához és üzlettársához, Debreczeni Zoltánhoz, valamint Debreczeni testvéréhez és sógorához került. Debreczeninek és Forrainak több közös cége is volt – írja a 888.hu

A portál szerint a DeFo Leasinggel szlovák rendszámokkal kereskedtek olyan embereknek, akik nem akartak Magyarországon adózni. A másik cég pedig kimondottan adóügyekkel foglalkozik.
Debreczeni és Forrai közösen alapított cége, a D-D Consulting azonban nem csak adószakért, hanem meg is próbálja elkerülni azt.

A TV2 Tények információi szerint a közösen alapított cég kézbesítési megbízottja egy dominikai adóparadicsomban bejegyzett offshore-cégnek. A cég neve Panda Investments Ltd. Azonban nem csak egy szálon kötődnek a Jobbik háttéremberei a Pandához. Az offshore-cég magyarországi tulajdona volt az a Global Homes Group Kft., amelynek ügyvezetője Forrai barátja és üzlettársa, Debreczeni Zoltán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesti adventi vásár lett Európa egyik legjobbja

  Budapesti adventi vásár lett Európa egyik legjobbja

  A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.

 • Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

 • Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott – mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.