EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Összeütközött és lezuhant két F-18-as harci repülő

081215-F-7823A-285Two U.S. Navy F/A-18 Super Hornets from Strike Fighter Squadron 31 fly a combat patrol over Afghanistan on Dec. 15, 2008. DoD photo by Staff Sgt. Aaron Allmon, U.S. Air Force. (Released)

Összeütközött, majd az Atlanti-óceánba zuhant csütörtökön az amerikai haditengerészet két F/A-18F típusú harci repülőgépe Észak-Karolina szövetségi állam partjainál, a legénységek négy tagját kimentették és kórházban kezelik – jelentette az Egyesült államok parti őrsége.

A pilóták állapotáról egyelőre nem közöltek részleteket, ahogy azt sem tudni, hogy mi okozhatta a repülőgépek ütközésére a levegőben.

Az amerikai haditengerészet szerint a harci repülőgépek rutinszerű gyakorló repülésen vettek részt. Az ügyben vizsgálatot terveznek.

Az ABC amerikai hírtelevízió szerint pilóták kimentésére a parti őrség helikoptert küldött a baleset helyszínére, amely mintegy 40 kilométerre fekszik az észak-karolinai partoktól.

Az Egyesült államok haditengerészete gyakran végez a térségben gyakorló repüléseket, illetve képezi ki a repülőgép-hordozók fedélzeti repülőgépeinek személyzetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

  Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

  Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

 • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

  Nagy bajok a Mars expedíció körül!

  Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.