EUR: 324,97 Ft
CHF: 282,13 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület

Őszre derülhet ki, mi lesz a Délivel

Folytatódnak a Déli pályaudvar sorsával kapcsolatos találgatások. Az mfor.hu írása szerint a 2017-es költségvetési törvényjavaslat alapján nincs akadálya a Déli pályaudvar felszámolásának. Az internetes portál ezt arra alapozza, hogy a büdzsébe beépítettek egy „5 milliárd forintos tételt a budai vasúti közlekedés fejlesztésére”. „A napokban azonban már felkerültek a parlament oldalára a jövő évi költségvetési tervezethez kapcsolódó fejezeti indoklások is, melynek egyik passzusa egyértelművé teszi a kormányzati szándékot: a Déli pályaudvar megszüntetését” – írja az mfor.hu. A beterjesztés alapján a pályaudvar területét „egy új vagyonkezelő” kapná meg. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya erre közleményben reagált, kijelentve, hogy a Déli pályaudvar teljes bezárásáról semmiféle döntés nem született. A jövő évi költségvetési tervezet indoklásában szereplő tétel kizárólag a nagy kiterjedésű, de csekély kihasználtságú, rozsdaövezeti jellegű üzemi pályaudvari területek más célú felhasználásának és Kelenföld további kapacitásbővítésének költségeit fedezi. A fejlesztési tárca kormányhatározatban rögzített feladatként 2016 őszén terjeszt átfogó koncepciót a kormány elé a budai vasúti közlekedés fejlesztéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.