2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Egyéb IX.kerület

Parádés videók a mindenkiNET-en

Ismét nagy sikert aratott a József Attila mindenkiNET online videópályázat, melyre több mint 50 pályamű érkezett. A díjkiosztón – melyen minden díjazott videót levetítettek – T. Zuggó Tünde alpolgármesteri tanácsadó köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az ország különböző pontjairól érkeztek pályaművek és ismételten volt határon túli pályázó is. A zsűri tagjai közül sokan harmadszor izgulták végig az értékelést, melynek szempontjai változatlanok voltak, nevezetesen a kreativitást, az előadásmódot és a tartalom, valamint a megjelenítés összhangját figyelték.

Ez alapján az első díjat Borbás Fanni videója, a Betlehemi királyok nyerte el. A második helyezett Szlovákiából Rózsa Réka videója lett, a Gyermekké tettél, míg a harmadik díjat megosztva adta ki a zsűri Varga Péter a Két hexameter és Pethő Dávid a Kövek című videójáért.


A polgármesteri különdíjat Tóth Melittának a József Attila Emlékhelyen készített videója, az Emlékhely érdemelte ki, melynek levetítése után dr. Bácskai János polgármester elmondta: láthatták, megérthették, miért jó ferencvárosinak lenni és miért jó itt, Ferencvárosban polgármesternek lenni. Az ilyen pillanatokért, amikor egy-egy pályaműben visszaköszön a kiírók szándéka: a versek, a versolvasás legyenek a mindennapi életünk részei. Ez a pályamű tükrözte számára legjobban azt a célt, hogy a versolvasás szokássá váljon a fiatalok számára, és beindítva a fantáziájukat, továbbgondolják azokat és akár maguk is versírásra adják a fejüket.

Csopotkép

Az ő videóik nyerték el a zsűri tetszését a leginkább

Kapcsolódó Cikkek