EUR: 326,39 Ft
CHF: 283,62 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb IX.kerület

Parádés videók a mindenkiNET-en

Ismét nagy sikert aratott a József Attila mindenkiNET online videópályázat, melyre több mint 50 pályamű érkezett. A díjkiosztón – melyen minden díjazott videót levetítettek – T. Zuggó Tünde alpolgármesteri tanácsadó köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az ország különböző pontjairól érkeztek pályaművek és ismételten volt határon túli pályázó is. A zsűri tagjai közül sokan harmadszor izgulták végig az értékelést, melynek szempontjai változatlanok voltak, nevezetesen a kreativitást, az előadásmódot és a tartalom, valamint a megjelenítés összhangját figyelték.

Ez alapján az első díjat Borbás Fanni videója, a Betlehemi királyok nyerte el. A második helyezett Szlovákiából Rózsa Réka videója lett, a Gyermekké tettél, míg a harmadik díjat megosztva adta ki a zsűri Varga Péter a Két hexameter és Pethő Dávid a Kövek című videójáért.


A polgármesteri különdíjat Tóth Melittának a József Attila Emlékhelyen készített videója, az Emlékhely érdemelte ki, melynek levetítése után dr. Bácskai János polgármester elmondta: láthatták, megérthették, miért jó ferencvárosinak lenni és miért jó itt, Ferencvárosban polgármesternek lenni. Az ilyen pillanatokért, amikor egy-egy pályaműben visszaköszön a kiírók szándéka: a versek, a versolvasás legyenek a mindennapi életünk részei. Ez a pályamű tükrözte számára legjobban azt a célt, hogy a versolvasás szokássá váljon a fiatalok számára, és beindítva a fantáziájukat, továbbgondolják azokat és akár maguk is versírásra adják a fejüket.

Csopotkép

Az ő videóik nyerték el a zsűri tetszését a leginkább

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.