EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,10 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XIX.kerület

Paradicsom nő a könyvek között

Egyedülálló ötlettel rukkolt ki az FSZEK Üllői úti könyvtára. Popovics Beatrix könyvtárvezető ugyan maga is nevelt már otthon az erkélyen zöldséget, gyümölcsöt, gondolt egyet, és ugyanezt a könyvtárban is megpróbálta megvalósítani. Feletteseitől engedélyt kapott rá, lassan már csemegézhetnek is a finomságokból.

− Mivel otthon már csináltam, tudtam, mivel jár és milyen előnyei vannak − mondta lapunknak az ötletgazda. − Előadásainkon volt már szó a balkonkertészkedésről is, most pedig meg is teremtettük már a lehetőségét, hogy a könyvtárban termeljünk magunknak. Sőt, van, aki itt neveli a paradicsomát. Csak ajánlani tudom mindenkinek, próbálják ki otthon, ha adottak a feltételek. És amit magunknak termelünk,annak sokkal jobb íze van!

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.