EUR: 312,26 Ft
CHF: 261,51 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIX.kerület

Paradicsom nő a könyvek között

Egyedülálló ötlettel rukkolt ki az FSZEK Üllői úti könyvtára. Popovics Beatrix könyvtárvezető ugyan maga is nevelt már otthon az erkélyen zöldséget, gyümölcsöt, gondolt egyet, és ugyanezt a könyvtárban is megpróbálta megvalósítani. Feletteseitől engedélyt kapott rá, lassan már csemegézhetnek is a finomságokból.

− Mivel otthon már csináltam, tudtam, mivel jár és milyen előnyei vannak − mondta lapunknak az ötletgazda. − Előadásainkon volt már szó a balkonkertészkedésről is, most pedig meg is teremtettük már a lehetőségét, hogy a könyvtárban termeljünk magunknak. Sőt, van, aki itt neveli a paradicsomát. Csak ajánlani tudom mindenkinek, próbálják ki otthon, ha adottak a feltételek. És amit magunknak termelünk,annak sokkal jobb íze van!


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.