EUR: 304,65 Ft
CHF: 273,01 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb XVII.kerület

Petruska, a tiszteletbeli rákosmenti

Zenésztársai kötik a kerülethez Petruska Andrást, A Dal című eurovíziós dalverseny döntőjéig jutó énekes-zeneszerzőt. Állandó partnere, Temesvári Bence is rákosmenti, a műsor idejére pedig a szintén kerületi Dely Domonkos is csatlakozott hozzájuk. András szerint példamutató a Rákosmentén tapasztalható összetartozás.

2016_02_06_A_Dal_harmadik_elodonto-073petruska

Dely Domonkos, Petruska András és Temesvári Bence a döntői menetelt A Dalban (fotó: A Dal)

– Igazi budapesti srác vagyok – mondta nevetve Petruska András lapunknak arra a kérdésre válaszolva, hol érzi magát otthon, hova is tartozik igazán. – Óbudai gyerek vagyok, az ELTE lágymányosi campusára jártam egyetemre, ekkor kitágult a világ számomra, és a szélrózsa minden irányába vitt az élet. Sorolhatnám a női neveket és hogy kivel merre fordultam meg.

Petruska András és Ferenczi Gyuri avatják fel a Hírességek Zongoráját a B32-ben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Petruska András ősszel zenél majd nálunk
( Fotó: Sáfár Tibor)

Andrásnak Rákosmentéhez speciális kötődése van. Se barátnő, se lakcímkártya nem fűződik hozzá, viszont zenésztársak annál inkább. – Temesvári Bence tősgyökeres XVII. kerületi, vele alkotjuk tulajdonképpen a Petruska nevű formációt. A Dalban Dely Domonkos csatlakozott hozzánk, aki szintén rákosmenti, kettejükkel együtt jutottunk a fináléba.

Meglátása szerint kerületünk a jó értelemben vett falu, ahol mindenki ismer mindenkit.

– Aki odaszületik, jobbára ott is marad, köszönhetően annak az összetartó erőnek, ami ma már igen ritka, viszont megsüvegelendő. Az eurovíziós műsor forgatásán még a takarítónéni is azt mondta, ha rákosmenti a produkció, az csak jó lehet.

A kerületieknek csak szeptemberig kell várniuk, hogy Petruskáék a Fő téren zenéljenek, meghívást kaptak ugyanis az idei autómentes nap programjába, azzal a kikötéssel, hogy Domi újra csatlakozik a bandához, kétharmados többségre növelve a kerületi tagságot a zenekarban.

 

Kapunyitó, az új lemez

– Elvetettem a megfeleléskényszert, nem azt a zenét csinálom, amiről azt gondolom, hogy a hallgatót érdekli majd. Olyan zene ez, ami nagyon személyes – mondta a tavasszal megjelent Kapunyitóról, ami a harmincévessé válásáról, álmairól, problémáiról szól. – Ezért is lehet, hogy ilyen jó a fogadtatása.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.