EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb III.kerület

Pörög az ingyennet Óbudán

Óbuda Napján indult el a kerület ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatása a Fő téren és környékén. Az első napok statisztikái sikerről tanúskodnak. Az ÓbudaFree néven futó kezdeményezés máris több mint 340 felhasználólót ért el, akik összesen mintegy 6,5 gigabyte adatot töltöttek le és fel. Az internetezők láthatóan örültek az ingyenes internetnek, a közösségi oldalakra posztolt fotók legalábbis erről tanúskodnak. Óbuda wifihálózatának szolgáltatója az Ace Telecom, az ÓbudaFree szolgáltatásra történő regisztrációval a főváros valamennyi wifihálózata hozzáférhető.

wifi, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

A nyertesek (Fotó: Óbuda.hu)

Az ÓbudaFree bemutatkozásához játék is kapcsolódott, azok között, akik #obudafree hashtaggel töltöttek fel magukról képet az Instagramra, ajándékcsomagokat sorsoltak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.