EUR: 310,23 Ft
CHF: 259,07 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb VIII.kerület

Rezső helyett Szenes Iván

Az ifjú Szenes Iván az akkori Rezső téren

Az ifjú Szenes Iván az akkori Rezső téren

 

A Rezső tér egy része  Szenes Iván tér lesz, amely szeptember 11-én várja a hatodik, immár józsefvárosi hagyománnyá vált, ingyenes Szenes Iván Emlékkoncertre az érdeklődőket. Ezen a téren élt és alkotott Szenes Iván író-dalköltő, Józsefváros díszpolgára egész életében, sőt már az ő édesapja, Szenes Andor is Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével. A tér átnevezését olyan művészek kezdeményezték, mint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Nagy Feró, Koós János, Aradszky László, Rakonczai Imre, Nyári Károly, Kocsis Tibor, Wolf Kati, a Szenes-dalok énekesei és az emlékkoncertek fellépői.

rezső tér kőszobor-google maps

Géza fejedelem szobra a Rezső téren

– Mit látsz a téren, ki áll kevélyen talapzatán, egy kőszobor? – ihlette meg apukámat a házunkkal  szemben álló szobor, s írta meg róla Lazítani slágerét, de biztosan nem gondolta volna, hogy a 92. születésnapjára Szenes Iván téren fog állni és évente 10 ezer ember látogat el ide a slágerei miatt – fogalmazott a művész lánya, Szenes Andrea.


Budapest, 2007. augusztus 14. A Rezső téri templom. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Rezső tér egyik része Szenes Iván tér lesz
MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.