EUR: 308,88 Ft
CHF: 288,40 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb VIII.kerület

Rezső helyett Szenes Iván

Az ifjú Szenes Iván az akkori Rezső téren

Az ifjú Szenes Iván az akkori Rezső téren

 

A Rezső tér egy része  Szenes Iván tér lesz, amely szeptember 11-én várja a hatodik, immár józsefvárosi hagyománnyá vált, ingyenes Szenes Iván Emlékkoncertre az érdeklődőket. Ezen a téren élt és alkotott Szenes Iván író-dalköltő, Józsefváros díszpolgára egész életében, sőt már az ő édesapja, Szenes Andor is Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével. A tér átnevezését olyan művészek kezdeményezték, mint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Nagy Feró, Koós János, Aradszky László, Rakonczai Imre, Nyári Károly, Kocsis Tibor, Wolf Kati, a Szenes-dalok énekesei és az emlékkoncertek fellépői.

rezső tér kőszobor-google maps

Géza fejedelem szobra a Rezső téren

– Mit látsz a téren, ki áll kevélyen talapzatán, egy kőszobor? – ihlette meg apukámat a házunkkal  szemben álló szobor, s írta meg róla Lazítani slágerét, de biztosan nem gondolta volna, hogy a 92. születésnapjára Szenes Iván téren fog állni és évente 10 ezer ember látogat el ide a slágerei miatt – fogalmazott a művész lánya, Szenes Andrea.

Budapest, 2007. augusztus 14. A Rezső téri templom. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Rezső tér egyik része Szenes Iván tér lesz
MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.