EUR: 307,79 Ft
CHF: 282,02 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XVI.kerület

Rozi néni apácának készült

Rozi néni

Rozi néni unokájával és dédunokáival

Eredetileg apácának készült, ezért 40 éves koráig nem is ment férjhez Németh Józsefné, akit ma már szerető család vesz körül, hiszen az évek során egy lánya, egy unokája és két dédunokája született. Kovács Péter polgármester is felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Rozi nénit, aki Kakucson látta meg a napvilágot, majd Budapesten tanult ápolónőnek. Hosszú ideig a Heim Pál Gyerekkórházban dolgozott, azután tíz évig Rákosszenmihályon volt asszisztens Bakos doktor mellett. Mostanában szívesen nézi a televíziót, rengeteget olvas és amikor csak lehet, két dédunokájával játszik. Rozi néni szerint a hosszú élet titka a hit és a család szeretete.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.