2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVI.kerület

Rozi néni apácának készült

Rozi néni

Rozi néni unokájával és dédunokáival

Eredetileg apácának készült, ezért 40 éves koráig nem is ment férjhez Németh Józsefné, akit ma már szerető család vesz körül, hiszen az évek során egy lánya, egy unokája és két dédunokája született. Kovács Péter polgármester is felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Rozi nénit, aki Kakucson látta meg a napvilágot, majd Budapesten tanult ápolónőnek. Hosszú ideig a Heim Pál Gyerekkórházban dolgozott, azután tíz évig Rákosszenmihályon volt asszisztens Bakos doktor mellett. Mostanában szívesen nézi a televíziót, rengeteget olvas és amikor csak lehet, két dédunokájával játszik. Rozi néni szerint a hosszú élet titka a hit és a család szeretete.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.