EUR: 308,95 Ft
CHF: 285,12 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Belföld

Schiffer András lemond és kiszáll a politikából!

Budapest, 2016. május 30.
Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnök-frakcióvezetője, a párt vezérszónoka felszólal az offshore cégek elleni fellépésről tartott vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 30-án. Balról Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével – ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon.

 

Az interjúban a politikus közölte: a társelnöki posztról június 1-jével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-gyel mond le, majd ügyvédként dolgozik tovább. Párttagságát viszont megtartja.

Schiffer András szerint ez a parlamenti ciklus nagyon élesen megmutatta, ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni.

“Az látszik, hogy egy ilyen szellemi erőtérnek a megépítését a napi daráló és a választási ciklus kényszerei egyszerűen akadályozzák” – jelentette ki.

Hozzátette: 2018-19-ben nem akar indulni egyik választáson sem. “Brüsszelbe soha nem akartam kimenni, önkormányzati választáson meg soha nem is jelöltettem magam” – fogalmazott a politikus.

Kijelentette ugyanakkor, hogy az LMP körüli szellemi erőtér felépítésén is dolgozni szeretne a jövőben. Közéleti szerepvállalását várhatóan egy alapítványon keresztül képzeli el.

Kapcsolódó Cikkek