2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Tatabánya

Sikeres évadot zárt a Jászai Mari Színház

A 2015/2016-os évadban hat felnőtt- és 12 gyermekbemutatót láthattunk a Jászai Mari Színházban. Összesen 294 előadást tartottak, melyeket 54 ezer néző tekintett meg. Ebben az évadban bővelkedtek díjakban, elismerésekben is. Egy nagyon szép és tartalmas évad volt. Talán beérett a 2011 óta folyó munka.

Crespo Rodrigo, a színház igazgatója kiemelte: egyéni sikerek is voltak, hiszen a Jászai Mari Színház társulatának tagjai közül Bakonyi Csilla Domján Edit-díjat, Egri Márta Aase-díjat, Maróti Attila a Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál legjobb férfi mellékszereplőnek járó díját vehette át 2015-ben. A VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a Kutyafül, macskakő, egérút című előadás a zsűri különdíját nyerte el. Az Auguszta kisasszony különös tavasza című produkció meghívást kapott a nyolcadik alkalommal megrendezett Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlére.


13_szinhaz_evadzaro_01

Idén a Most Feszt is hatalmas sikert aratott, melynek látogatottsága száz százalék fölött zárt. Parti Nagy Lajos Molière Tartuffe című színművét Szikszai Rémusz rendezésében beválogatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába, valamint meghívást kapott a Városmajori Színházi Szemlére és az Ördögkatlan Fesztiválra is.

– A Tartuffe a társulat számára is különleges darab, Danis Lídiának például ezt volt a kedvenc szerepe ebben az évadban – mondta Crespo Rodrigo, aki kérdésünkre elmondta, nagyon szerette ezt az évadot, izgalmas darabok születtek.


Kutyaharapás

A feszültséget és a humort kedvelőknek bizonyára izgalmas perceket szerez Székely Csaba Kutyaharapás című gengszterdrámájának ősbemutatója, melyet Szikszai Rémusz rendezésében – a Jászai Mari Színház, Népház, a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös előadásaként – szeptembertől láthat a közönség. Ezenkívül műsorra kerül a Kiss Csaba által a színház számára írt kamaradarab Nappalok és éjszakák címmel, melynek októberi ősbemutatóját a szerző rendezi, a Kalauz Jutka „zenés pitypalatty” Egri Mártával, a Sztárcsinálók rockopera Nagy Viktor rendezésében. Természetesen lesz bohózat is, a Black Comedy, melyet Simon Kornél állít színpadra és egy női darabbal zárnak: Guelmino Sándor rendezésében a Nyolc nő című bűnügyi komédiával.

– Évről évre több a színházlátogató, hiszen, mondhatjuk így, ez a kikapcsolódás magas foka – mondta el Turainé John Katalin. Az alpolgármester véleménye szerint ebben az évadban olyan darabokat láthattunk, melyek mindenkinek tetszhetnek, különböző korosztályt céloztak meg és gondolkodásra késztették a nézőt. –Bízom abban, hogy a város most megmozdult és egyre többen fognak színházba járni – tette hozzá.

13_szinhaz_evadzaro_02

A jövő is nagyon színes és változatos lesz. A 2016/2017-es évadban 11 gyermekelőadás színesíti a repertoárt, a felnőttbemutatók pedig a tervek szerint az ősbemutatók és a folytatás jegyében zajlanak majd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.