2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Spé­der teljes jogú meg­ha­tal­ma­zottja volt az Index-tulajdonos offshore cégnek

Nemrég számoltunk be róla, a Ripost cikke alapján, hogy Spéder Zoltán ál­ta­lá­nos meg­ha­tal­ma­zottja volt az Index-tu­laj­do­nos Sey­chelle-szi­ge­teki cég­nek. A jól ismert médiavállalkozó ügyvédjének kérésére helyreigazítást közölt a Ripost, így ezt most mi is megtesszük: Spéder tel­jes körű, ál­ta­lá­nos meg­ha­tal­ma­zottja volt az offshore cégnek.

Tehát, Spé­der Zol­tán ügy­véd­jé­nek fel­szó­lí­tá­sára he­lyreigazítunk: Az Index.hu tu­laj­do­nosa nem csu­pán le­ve­le­ket át­vevő kéz­be­sí­tési meg­bí­zottja, de tel­jes körű, ál­ta­lá­nos meg­ha­tal­ma­zottja volt az Index-tu­laj­do­nos Sey­chelle-szi­ge­teki cég­nek. Spé­der meg­ha­tal­ma­zá­sá­nak a cég­ira­tok sze­rint sem­mi­féle kor­látja nem volt a Ripost információi szerint.

“A meghatalmazott jogkörének semmiféle korlátja nincs egészen addig, amíg a cég érdekében jár el.” –  közzétett dokumentumokban, amelyekben még az általános és korlátlan meghatalmazás határidejét sem rögzítették.

További részletek a Ripost oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

 • Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta el Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Az Európai Bizottság alelnöke mellett Soros Györgynek több megbízható embere is dolgozik az Európai Unió intézményeiben. A TV2 Tények birtokába került dokumentumok alátámasztják, hogyan, mely személyeken keresztül befolyásolja a milliárdos és az általa finanszírozott szervezetek az európai politikát.