EUR: 309,49 Ft
CHF: 285,53 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Storck: Kemény meccs lesz Elefántcsontpart ellen, de ez is akartuk!

Péntek este búcsúzik a magyar szurkolóktól az Eb-re készülő magyar labdarúgó válogatott. Csapatunk az ausztriai edzőtáborból hazaérkezve Elefántcsontpart ellen lép pályára ma, a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, azért eset a választás az afrikai csapatra, mert ugyanabban a felfogásban játszik, mint Eb-ellenfelünk, Portugália.

storck1

Bár az osztrák edzőtáborban nem volt teljes válogatottunk kerete, a kapitány szerint hasznos napokat töltöttek el Ausztriában.
– Remek körülmények között készültünk – mondta a kapitány a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – A játékosok elég fáradtak, ezért ma biztosan sokat fogunk cserélni. Ez azért is lesz fontos, mert tudnom kell, éles szituációban kitől mit várhatok az Eb-n. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az Afrika Kupa győztessel kell szembeszállnunk. Kemény mérkőzés lesz, de ez is volt a célunk, hiszen az elefántcsontparti válogatott hasonlóan játszik, mint a portugál csapat, 4-3-3-as felállásban. Komoly játékosaik vannak, akik Angliában és Franciaországban játszanak. Remélem, megoldjuk a feladatot. A meccsen a saját stílusunkra koncentrálunk, szeretnénk, ha a nézőink tudnának azonosulni a játékunkkal. Koncentráltan kell játszanunk. Figyelnünk kell a labdabirtoklásra.

És hogy Bernd Storck mit vár a csapattól a kontinensviadalon?

. Örülünk, hogy kijutottunk az Eb-re, ez csodának számít. Nem mondom, hogy nincs célunk, hiszen komoly csapatunk van, de első körben szeretnénk megállni a helyünket. Három sérültünk van: Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián, de vélhetően hamarosan bekapcsolódhatnak a munkába. Mellettük Stieber Zoltán és Priskin Tamás még nem érkezett meg. A keret törzse már megvan, de két-három pozíció még kérdéses lehet. Május végén minden eldől, mert 31-én kell elküldenünk a végleges keret az UEFA-nak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.