EUR: 307,76 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb IV.kerület

Szabadesés a bakancslistán

Az ejtőernyőzés előkelő helyet foglal el az emberek bakancslistáján: vannak, akik kíváncsiságból, mások valami jelentős esemény megpecsételéseként vagy éppen szenvedélyből ugranak.

Kiss György, a Vörös Meteor Ejtőernyős Egyesület   elnöke lapunknak többek között arról mesélt, hogy sokan akkor szánják rá magukat a szabadesésre, amikor az életük fordulóhoz ér.

– El lehet-e mondani, hogy milyen érzés az ugrás? –kérdezett vissza Kiss György, amikor arról faggattuk, hogy vajon meg tudja-e fogalmazni. – A banán ízét sem tudom elmagyarázni annak, aki még sohasem kóstolta, de aki már evett banánt, annak semmit sem kell mondanom. Nálam 16 éves koromban kezdődött a „szerelem” és azóta is tart. Egy ideig számolja az ember az ugrásokat, de ezer után már nem tartom számon. Az elején persze hatalmas eufória és adrenalinbomba, de nem erről szól az egész.

DCIM100GOPRO

Összekapaszkodva

célraszállás (1)

Célba ugrásban előkelő helyen állunk a nemzetközi mezőnyben

Az első ugrás  motivációja gyakran az élménykeresés vagy valaminek a jelképes kezdete, illetve lezárása, de az extrém kérések sem ritkák. Történt már leánykérés tandemugrás közben és olyan őrült Guinness-rekordkísérlet, mint például az ugrás közbeni hajvágás.

– Volt, aki egy súlyos betegségből gyógyult ki, és utána vállalkozott az ugrásra, másnál az útkeresés része. Még a felkészítés előtt tisztázzuk, hogy ki mit szeretne: csupán egyszeri alkalommal ugrani – az is fontos, hogy egyedül vagy tandemben – vagy pedig szeretné elkezdeni sportszerűen?

A Vörös Meteor Egyesület nem vállalkozási tevékenységet folytat, de számos lehetőséget nyújt az érdeklődőknek. Egyre több nő is ugrik és állítólag nagyon jól csinálják.

– A kaposvári bázisunkon négyezer méteres magasságból lehet ugrani, akár tandemben is – magyarázta Kiss György. – Az egyesületi tagok között sokan szép sporteredményeket érnek el, célba ugrásban például előkelő helyen állunk a nemzetközi mezőnyben. Az ejtőernyősök egyébként nagyon összetartó közösség. Van olyan 70 esztendős „régi motorosunk”, aki minden évben ugrik még egyet-kettőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.