EUR: 307,65 Ft
CHF: 265,83 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Százezredszer kerülte meg a Földet a Nemzetközi Űrállomás

Százezredszer kerülte meg a Földet a Nemzetközi Űrállomás hétfőn – jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

Egy földkörüli út mintegy 90 perc időbe telik. Az állomáson 16 ilyen út eltelte számít egy napnak. A megépítése óta megtett távolság 2,6 milliárd mérföld, azaz több mint 4 milliárd kilométer. Ez megfelel tíz Mars-utazás hosszának oda és vissza, és majdnem el lehetne érni ilyen távon a Neptun bolygót – tájékoztatott az ügynökség.

Az űrállomáson 2000. óta dolgoznak asztronauták. Az építése két évvel korábban kezdődött. Eddig összesen 222 ember fordult meg rajta, közülük a nagy többség, 189 férfi volt. Jelenleg két amerikai, egy orosz és egy angol lakója van.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.