EUR: 309,33 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Százmilliárdos bérrendezés jön az egészségügyben

Budapest, 2015. május 14.
Beteget vizsgálnak a radiológiai osztály egyik új CT- készülékével 2015. május 14-én a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában, ahol bemutatták a kórház újonnan üzembe helyezett radiológiai berendezéseit.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökének keddi sajtótájékoztatójára reagálva.

Szabó Tímea arról beszélt, pártja úgy számol, hogy jövőre csak mintegy tízmilliárd forint jut az egészségügyi szakdolgozók és orvosok valódi béremelésére.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: Szabó Tímea vagy hazudik, vagy halvány fogalma sincs az egészségügy költségvetési támogatásairól.

A 2017-es büdzsében 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány utoljára benyújtott költségvetésében, és megegyezés esetén akár már idén elindulhat egy több éves egészségügyi béremelési program, amelyben a jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és egészségügyi szakdolgozók – fejtették ki. Megjegyezték, az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordított a kormány.

A kormánypárt azt is közölte, hogy a rezidensek támogatására jövőre 2 milliárd forinttal, a betöltetlen háziorvosi praxisok betöltésére pedig 500 millió forinttal több támogatást biztosítanak.

Emellett országszerte újulnak meg a kórházak, a rendelők, a mentőállomások a kormány 500 milliárdos egészségügyi beruházásainak köszönhetően – sorolták.

Reagálásukat azzal zárták, hogy a Fidesz-kormány 2010 óta pótolja a Gyurcsány-Bajnai-kormány által az egészségügytől elvett pénzeket, a baloldal ugyanis 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek