EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb X.kerület

Szemét egy helyzet

Hulladékpokol, Budapest szégyene, ökohorror – ilyen címekkel írtak az elmúlt időszakban a Terebesi erdőről. Szép, nagy, összefüggő zöld terület, ami a családok kedvelt kirándulóhelye lehetne. De szaladgáló gyerekek helyett hajléktalanok, drogosok, patkányok és szemét van itt.

 

Terebesi erdő szemétdomb, a kutya neve Sziszi :-)) (Fotó: Máté Krisztián)

Sziszi kutya valószínűleg nem jószántából őrzi a szeméthalmokat (Fotó: Máté Krisztián)

Terebesi erdő szemétdomb (Fotó: Máté Krisztián)

“Természetesen” építési törmeléket is hordanak ide (Fotó: Máté Krisztián)

Terebesi erdő szemétdomb (Fotó: Máté Krisztián)

Boltban már nem, de itt még találhatunk videókazettát(Fotó: Máté Krisztián)

– Több mint 30 millió forintot költöttünk tavaly arra, hogy az illegálisan lerakott hulladékot elszállítsuk. Nem örömmel teszünk eleget ennek a kötelezettségünknek, de azt gondolom, közterületeink rendezett állapota nagyon fontos dolog – hangsúlyozta Pap Sándor gazdasági és fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester a Rádió Orient műsorában. – A Terebesi erdő más kérdés, mert annak nem az önkormányzat a tulajdonosa. A közterület-felügyelőink a mezőőrök közreműködésével igyekeznek mindent megtenni, hogy az illegális hulladéklerakást megakadályozzuk egész Kőbánya területén, de az erdő akkora, hogy nem tudjuk minden szemetelőtől megvédeni. A Terebesi erdőben nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel, a tulajdonos dolga, hogy elszállíttassa, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy a szemétlerakás ne folytatódjon – szögezte le az alpolgármester.


Az önkormányzat honlapján található információk szerint az erdő a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében van, a cég azonban ezt tagadta az Index kérdésére, ők úgy tudják, önkormányzati területről van szó.

Amíg nincs meg a tulajdonos, a szeméthelyzet nemigen tud változni, hacsak a felelőtlen emberek rá nem jönnek, hogy az erdő nem kuka.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.