EUR: 308,50 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Szijjártó: ha az unió belehal valamibe, akkor az a képmutatás lesz

Luxembourg, 2015. szeptember 4.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik az Európai Unió Külügyi Tanácsának a migránsválságról tartott ülésére Luxembourgban 2015. szeptember 4-én. (MTI/AP/Virginia Mayo)

Ha az Európai Unió belehal valamibe, akkor abba a képmutatásba, amelynek a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn az élén jár – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzetnek.

A napilap pénteki számában megjelent interjúban Szijjártó Péter annak kapcsán beszélt erről, hogy a luxemburgi külügyminiszter azt mondta, az unió meghal, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.

A szaktárca vezetője azt mondta, a nyugat-európai politikusok mindig a demokrácia fontosságáról beszélnek, majd amikor egy kormány fontos kérdésben az emberek véleményét kéri ki, akkor a legdemokratikusabb eszközt, a népszavazást kérdőjelezik meg.

Közölte továbbá: az uniónak a betelepítési kvótával kapcsolatos büntetéséről szóló előterjesztése “szimpla zsarolás”, az ellentétes a józan ésszel, és az európai szabályokkal és Európa érdekeivel is.

Beszélt arról is, hogy az országot általános elismertség övezi a nemzetközi missziókban való részvétel miatt, ezekben 850 katona szolgál külföldön különböző küldetésekben és 2026-ig kitolják azt a programot, amelynek értelmében minden évben 0,1 százalékkal több forrást biztosítanak a GDP-hez mérten honvédelemre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

  • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.