EUR: 312,19 Ft
CHF: 261,37 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Szijjártó: ha az unió belehal valamibe, akkor az a képmutatás lesz

Ha az Európai Unió belehal valamibe, akkor abba a képmutatásba, amelynek a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn az élén jár – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzetnek.

A napilap pénteki számában megjelent interjúban Szijjártó Péter annak kapcsán beszélt erről, hogy a luxemburgi külügyminiszter azt mondta, az unió meghal, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.


A szaktárca vezetője azt mondta, a nyugat-európai politikusok mindig a demokrácia fontosságáról beszélnek, majd amikor egy kormány fontos kérdésben az emberek véleményét kéri ki, akkor a legdemokratikusabb eszközt, a népszavazást kérdőjelezik meg.

Közölte továbbá: az uniónak a betelepítési kvótával kapcsolatos büntetéséről szóló előterjesztése “szimpla zsarolás”, az ellentétes a józan ésszel, és az európai szabályokkal és Európa érdekeivel is.

Beszélt arról is, hogy az országot általános elismertség övezi a nemzetközi missziókban való részvétel miatt, ezekben 850 katona szolgál külföldön különböző küldetésekben és 2026-ig kitolják azt a programot, amelynek értelmében minden évben 0,1 százalékkal több forrást biztosítanak a GDP-hez mérten honvédelemre.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Még csak kedd?!

    A nap képe: Még csak kedd?!

    Nem mindennapi módon fejezte ki nemtetszését az a teknős, akinek nem volt kedve a modellt állni a fényképezőnek, így “bemutatott” Mark Fitz természetfotósnak.

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.