EUR: 308,97 Ft
CHF: 267,49 Ft
2017. október 12., csütörtök
Miksa

Belföld

Szinte semmit nem teljesített Simicska cége

Nem teljesítette a köztéri hirdető oszlopok telepítésére, illetve cseréjükre vonatkozó kötelezettségét a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir – számolt be az Origo.hu a birtokába került tárgyalási jegyzőkönyv alapján.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. még 2006-ban vállalta, hogy 621 helyszínen helyez ki hirdetőoszlopokat, azonban ezen a 621 helyen ténylegesen állt már saját oszlopa a szerződés megkötésekor – többek között ez derült ki az Origo birtokába került tárgyalási jegyzőkönyvből. A Mahir azt is vállalta 2004-ben pályázatában, hogy 278 új helyszínen telepít oszlopokat,  ehhez képest csak 26 helyen valósult ez meg.

A jelenlegi per még 2015. szeptember 30-án kezdődött, amikor is a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy szerződést bont a több mint hatszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel.

Azonban a cég nem fogadta el a szerződés felmondását, mivel indoklásuk szerint a fővárossal már 2006 szeptemberében megkötötték a szerződést, amelyet folyamatosan és szerződésszerűen be is tartottak. A teljesítés elmulasztása azonban ezt az állítást nem támasztja alá.

További részletek az Origo oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Hulán hullámai

  Hulán hullámai

  Soha nem hittem volna, hogy egyszer meggyőznek, és elmegyek egy „rendkívüli kisugárzású, látású” gyógymasszőrhöz a nyavalyáimmal.

 • Czeglédy bűnszervezete mögött Gyurcsány áll

  Czeglédy bűnszervezete mögött Gyurcsány áll

  Tovább dagad a Czeglédyvel és Gyurcsánnyal kapcsolatos botrány: újabb három gyanúsítottat vettek őrizetbe a Human Operator-féle bűnszervezet ügyében, amelynek Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége közel 80 milliós kölcsönt adott.

 • Simicska jobbikos barátjával graffitizett

  Simicska jobbikos barátjával graffitizett

  Jobbik rajongó barátjával festett obszcén feliratokat veszprémi hirdetőoszlopokra múlt héten Simicska Lajos. A titokzatos idegen Müllner László gyömrői barlangász, aki számos jobbikos politikust követ Facebook-oldalán, és támogatja a korábbi gyömrői polgármestert Gyenes Leventét is, akinek szex és drogbotrányai, valamint adócsalás és okirat-hamisítás miatti jogerős bírósági ítélete miatt kellett távozni a polgármesteri székből.