EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XVI.kerület

Támogatásra pályázhatnak a tehetséges diákok

Oktatás diák iskola tanuló Orosháza, 2015. január 17. Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor


MTI Fotó: Rosta Tibor

Az önkormányzat idén is támogatja a tehetséges, jól tanuló, jól sportoló, 4–11. évfolyamra járó általános vagy középiskolai tanulókat. A 2016/2017. tanévre meghirdetett pályázatra július 1-jéig lehet jelentkezni. Fontos, hogy a pályázók kerületi tanulói jogviszonnyal és kerületi lakóhellyel rendelkezzenek. Pályázni kizárólag pályázati űrlapon lehet, amely a Polgármesteri Hivatal Intézményi Irodájában, a Havashalom u. 43.-ban a 2. emelet 226. számú szobájában, ügyfélfogadási időben kérhető ki, valamint letölthető az önkormányzat (budapest16.hu) honlapjáról. A jelentkezéshez csatolni kell többek között egy önéletrajzot, a tanuló két utolsó tanév végi bizonyítványának igazgató által hitelesített másolatát, a versenyen elért két utolsó tanévi eredményeinek igazolására szolgáló másolatokat. A beérkezett pályázatokat  szeptember 30-ig bírálja el a köznevelési, ifjúság- és gyermekvédelmi bizottság. A támogatás 2016. szeptember 1-jétől 2017. június 30. napjáig, összesen 10 naptári hónapra nyerhető el.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.