2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Táncőrület a Margit hídon

A tánc világnapján a Margit hídon tízperces táncakciót tartott a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház. A programon a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csupán egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol.  Mint azt a Lokál a szervezőktől megtudta, a táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere.  A Pas de Bridge – Táncolj a hídon táncakciót tavaly rendezték meg először az országban, idén pedig már több mint 100 táncos kedvű diák vett részt rajta.

Budapest, 2016. április 29. A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház rendezésében fiatalok táncolnak a Pas de bridge - Táncolj a hídon! elnevezésű „táncakcióban” a Margit hídon 2016. április 29-én, a tánc világnapján. MTI Fotó: Kallos Bea

Több mint százan vettek részt a Pas de bridge – Táncolj a hídon! elnevezésű táncakcióban (Fotó: mti/ Kallos Bea)


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.