2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XIII.kerület

Táncőrület a Margit hídon

A tánc világnapján a Margit hídon tízperces táncakciót tartott a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház. A programon a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csupán egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol.  Mint azt a Lokál a szervezőktől megtudta, a táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere.  A Pas de Bridge – Táncolj a hídon táncakciót tavaly rendezték meg először az országban, idén pedig már több mint 100 táncos kedvű diák vett részt rajta.

Budapest, 2016. április 29. A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház rendezésében fiatalok táncolnak a Pas de bridge - Táncolj a hídon! elnevezésű „táncakcióban” a Margit hídon 2016. április 29-én, a tánc világnapján. MTI Fotó: Kallos Bea

Több mint százan vettek részt a Pas de bridge – Táncolj a hídon! elnevezésű táncakcióban (Fotó: mti/ Kallos Bea)


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.