EUR: 307,52 Ft
CHF: 281,59 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XIX.kerület

Távirányító segít a látássérülteknek

Ötven Futár-távirányítót kaphatnak a helyi lakosok. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének adománya a látássérültek önálló közlekedését könnyíti meg. Az eszköz az erre a célra már átalakított gyalogátkelőhelyek lámpáinak hangosítására szolgál, valamint a tömegközlekedési eszközök megállóiban lévő Futár-kijelzőkön lévő feliratok egy gombnyomással hallhatóvá válnak, sőt a négyes metró mozgólépcsőjét is segít hangjelzéssel megtalálni. A kerületi látássérültek május 30-ig igényelhetik a távirányítót a lampas.kispest@gmail.com címen, illetve érdeklődhetnek Bernát Zsuzsannánál (06-30-498-9127) vagy Puchnyák Istvánnál (06-70-984-8868).

(fotó: kispest.hu)

(fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.