2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XIX.kerület

Távirányító segít a látássérülteknek

Ötven Futár-távirányítót kaphatnak a helyi lakosok. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének adománya a látássérültek önálló közlekedését könnyíti meg. Az eszköz az erre a célra már átalakított gyalogátkelőhelyek lámpáinak hangosítására szolgál, valamint a tömegközlekedési eszközök megállóiban lévő Futár-kijelzőkön lévő feliratok egy gombnyomással hallhatóvá válnak, sőt a négyes metró mozgólépcsőjét is segít hangjelzéssel megtalálni. A kerületi látássérültek május 30-ig igényelhetik a távirányítót a lampas.kispest@gmail.com címen, illetve érdeklődhetnek Bernát Zsuzsannánál (06-30-498-9127) vagy Puchnyák Istvánnál (06-70-984-8868).

(fotó: kispest.hu)

(fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.