2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb II.kerület

Taxiztatták a szemetet

Újabb szemetelők buktak le a napokban, miután a városrendészet közterület-felügyelői, valamint a rendőrséggel közös 24 órás járőrszolgálatuk a kamerák felvétele és a helyszíni jelenlét alapján több személy ellen is eljárást indított. Az elkövetők ötvenezer forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Taxis szemét még2

A kamera felvette az elkövetőt

Három esetet is rögzített a rendszer a hűvösvölgyi végállomás közelében lévő szelektív üveggyűjtő konténereknél. Az egyik alkalommal egy nő pakolta ki lomjait a kocsijából, este pedig egy taxi sofőrje szabadult meg a hulladéktól. A legtöbb szemetet egy péküzlethálózat kisteherautója hozta. A napokban furgonnyi veszélyes hulladékot tartalmazó kannát is tettek le a közterületre. A vegyi anyagos edényeken megtalálták egy II. kerületi vállalkozás címét, a kamera pedig rögzítette a szemetet szállító autó rendszámát.


Vajthó Gábor, a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda vezetője elmondta, a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetnek.

– Aki az illegális utat választja, jobb, ha tisztában van azzal, hogy a II. Kerületi Önkormányzat évente mintegy százmillió forintot fordít a szemétkupacok felszámolására és a gyűjtőszigetek környékének folyamatos takarítására. Ezt a komoly összeget másra is el lehetne költeni.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.