EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,40 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb II.kerület

Taxiztatták a szemetet

Újabb szemetelők buktak le a napokban, miután a városrendészet közterület-felügyelői, valamint a rendőrséggel közös 24 órás járőrszolgálatuk a kamerák felvétele és a helyszíni jelenlét alapján több személy ellen is eljárást indított. Az elkövetők ötvenezer forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Taxis szemét még2

A kamera felvette az elkövetőt

Három esetet is rögzített a rendszer a hűvösvölgyi végállomás közelében lévő szelektív üveggyűjtő konténereknél. Az egyik alkalommal egy nő pakolta ki lomjait a kocsijából, este pedig egy taxi sofőrje szabadult meg a hulladéktól. A legtöbb szemetet egy péküzlethálózat kisteherautója hozta. A napokban furgonnyi veszélyes hulladékot tartalmazó kannát is tettek le a közterületre. A vegyi anyagos edényeken megtalálták egy II. kerületi vállalkozás címét, a kamera pedig rögzítette a szemetet szállító autó rendszámát.


Vajthó Gábor, a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda vezetője elmondta, a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetnek.

– Aki az illegális utat választja, jobb, ha tisztában van azzal, hogy a II. Kerületi Önkormányzat évente mintegy százmillió forintot fordít a szemétkupacok felszámolására és a gyűjtőszigetek környékének folyamatos takarítására. Ezt a komoly összeget másra is el lehetne költeni.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.