2018. április 24., kedd
György

Egyéb X.kerület

Több mint húszezer virágot kapott Kőbánya

Lezárult az Önnek is szeretnék adni virágot elnevezésű kerületszépítő akció, melyet az önkormányzat hirdetett meg. A felhívásra 1595 pályázat érkezett, a jelentkezők közel 10 millió forint értékben vihettek haza virágokat. Összesen 20 ezer 850 egynyári virágot: paprikavirágot, bársonyvirágot, celóziát, begóniát, mézvirágot, 19 ezer 210 tő muskátlit, 3 ezer 700 darab fűszernövényt, 5 ezer 860 fagyalcserjét és 12 ezer 260 csodasövénycserjét vehettek át azok, akik jelentkeztek az önkormányzat felhívására. A gyönyörű virágokból összeállított csomagokból magánszemélyek legfeljebb 2, társasházak lépcsőházanként 10, iskolák, óvodák, bölcsődék 5 darabot igényelhettek.

Virágosztás a Hunyadi téren ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.

 • Kivirágzik a város

  Kivirágzik a város

  Elérkezett a jó idő, ez pedig nem jelent mást, minthogy elindult Szolnok közterületein a virágok kiültetése.