EUR: 309,38 Ft
CHF: 288,21 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Több száz milliárd eurós iparág lett az embercsempészet

Gevgelija, 2015. október 7.
Az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók regisztrációra várakoznak a macedón-görög határ mentén fekvő macedón Gevgelija vasútállomásán 2015. október 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális bevándorlással összefüggő embercsempészetből az elmúlt időszakban óriási iparág alakult ki, amely még fejlődik.

A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában megjegyezte, hogy Udo Ulfkotte A menekültipar című új könyvében tényekkel bizonyítva írt arról, hogy csak Németországban évente nagyjából 140 milliárd eurós hasznuk van azoknak, akik a migrációs iparágban részt vesznek. Vannak a beérkező migránsok, a szolgáltatók, akik szállást, ételt biztosítanak és az állam, amely ezt finanszírozza.

Földi László kiemelte: már egy éve beszélünk arról, hogy Európa határait meg kell védeni, de mivel ez nem történt meg, nem százezer migráns érkezésével kell még számolni, hanem sok millióval. Ők érkezhetnek a Közel-Keletről, Afganisztánból, és mindezeken felül Afrikából tízmilliók is elindulhatnak – fejtette ki a szakértő. Mivel Európa határai nincsenek kellően védve, ezért ők akadálytalanul jöhetnek, függetlenül attól, hogy segítik-e őket az embercsempészek vagy sem – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek