EUR: 308,99 Ft
CHF: 285,08 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Sport

Történelmi győzelmet arattak jégkorongosaink a fehéroroszok ellen

Szentpétervár, 2016. május 14.
A magyar Sarauer Andrew (kapu előtt), miután gólt lőtt Kevin Lalande fehérorosz kapusnak (k) az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának hatodik fordulójában Szentpéterváron 2016. május 14-én. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A helyzeteit jól kihasználó és parádésan védekező magyar válogatott – története során először – 5-2-re legyőzte a fehérorosz csapatot az oroszországi jégkorong-világbajnokság szentpétervári csoportjának hatodik fordulójában, így maradt esélye, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesének – amely a 16-os mezőnyben egyedüliként állt pont nélküli – csak úgy maradhatott lehetősége a bennmaradásra, ha a szombati találkozón győz. Az első két harmadban nemcsak védekezésben, hanem támadásban is remekelt a válogatott, így elhúzott 4-2-re. A záró játékrészben egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A magyarok, akik legutóbb az 1939-es elit vb-n szereztek pontot, hétfőn a németek ellen közép-európai idő szerint 19.15-kor kezdődő összecsapással zárják a vb-t. Vereség esetén akkor marad benn a válogatott, ha a fehéroroszok kedden nem szereznek pontot a franciák ellen.

Kapcsolódó Cikkek