EUR: 311,48 Ft
CHF: 266,11 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Tovább szakad a Jobbik! Hegedűsné bedobta a törölközőt!

Visszalépett az alelnökjelölti indulástól Hegedűs Lórántné – ezt maga az érintett jelentette be a Facebook oldalán. A politikus azzal indokolta meg döntését, hogy Vona Gábor Jobbik elnök a mai nappal megszüntette Baranyai Tibor Imre szerződéses jogviszonyát a párttal, a “szektás irányultságú tradicionalisták vezetőjének” a kiválásával pedig Hegedűs Lórántné úgy értékelt, hogy okafogyottá vált az alelnökjelölti szerepvállalása.

Budapest, 2015. március 3. Hegedűs Lórántné, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvénymódosítás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hegedűs Lórántné (Fotó: MTI)

Hegedűs Lórántnét egyébként éppen a hétvégén esedékes Jobbik kongresszuson választhatta volna alelnökké a tagság. Erre talán még esélye is lett volna, mert Vona Gábor kifejezetten nem tetszése ellenére is az ötödik legtöbb szavazatot kapta a választásban érintett szervezetektől előzetesen. Ezzel együtt is most úgy látja, hogy még sem lesz rá szüksége a tagságnak, mivel a “habsburgiánus történelemhamisító” Baranyai Tibor Imre eltanácsolásával a nemzeti radikálisok elköteleződését nincs már mi torzítsa és aláássa.


A korábbi (éppen az alelnök jelöltetés körüli) kakaskodás Hegedűs Lórántné és Vona Gábor között tehát éppen végszóra elcsitulni látszik, előbbi Facebook posztjában most azt vallotta: a pártelnöki Baranyait kiebrudaló döntése garancia az egységre. 

Baranyai Tibor Imre  alapítója és egyik főelőadója a 2012-ben létrehozott Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiának, ahol olyan furcsaságokat tanítanak, mint hogy a nők alacsonyabb rendűek, az 1848-’49-es szabadságharc pedig baloldali összeesküvés volt csupán. Baranyai eddig Vona Gábor egyik legfőbb bizalmasának számított. Az ő kiválása arra utal, hogy tovább mélyül a Jobbikban dúló háború, amely három alelnök Vona Gábor általi leváltásával kezdődött, és Novák Előd jobbikos parlamenti képviselő napokban kiszivárgott levele kapcsán csúcsosodott ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Magyarország a biztonságnak és a kedvező beruházási feltételeknek köszönhetően nemzetközi viszonylatban is a legkedveltebb befektetési célpontok egyike, de az újabb beruházások érdekében tovább kell erősíteni a magyar vidéket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Ravaber cég beruházását.

 • Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre, a termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

 • Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Európa megtelt, amiből az következik, hogy a kontinens határait meg kell védeni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban újságírók előtt, miután tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjével.