EUR: 310,27 Ft
CHF: 267,68 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb VIII.kerület

Újabb körzeti megbízotti iroda nyílik

Józsefváros célul tűzte ki a közbiztonság jelentős javítását a kerületben, és azt, hogy közelebb hozza egymáshoz a rendőrséget és a lakókat. A VIII. kerületiek hamarosan a Bauer Sándor utcában is fordulhatnak segítségért, tanácsért a körzeti megbízotthoz.

Tavaly novemberben nyílt meg a kerület első körzeti megbízotti irodája a Corvin sétányon.

– Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. Most egy újabb nagy lépést tehettünk meg a közbiztonság további javítása felé – fogalmazott akkor Kocsis Máté polgármester. A cél érdekében a polgármester kezdeményezésére május elején úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Bauer Sándor utcában is körzeti megbízotti irodát nyit az önkormányzat. Az irodában rendszeresek lesznek a hatósági fogadóórák, bármikor be lehet térni majd tanácsért vagy segítségért, ez pedig lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel. A tapasztalatok szerint a rendőrségi létesítmények körül jóval kisebb a bűnözés, ezért várható, hogy a környék közbiztonsága is jelentősen javul az iroda megnyitásával.

BAR_6595

BAR_6597

 

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti iroda a tervek szerint az év második felében nyílik meg, a helyiség kialakítására ötmillió forintot biztosít a józsefvárosi önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.