EUR: 312,33 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb VIII.kerület

Újabb körzeti megbízotti iroda nyílik

Józsefváros célul tűzte ki a közbiztonság jelentős javítását a kerületben, és azt, hogy közelebb hozza egymáshoz a rendőrséget és a lakókat. A VIII. kerületiek hamarosan a Bauer Sándor utcában is fordulhatnak segítségért, tanácsért a körzeti megbízotthoz.

Tavaly novemberben nyílt meg a kerület első körzeti megbízotti irodája a Corvin sétányon.


– Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. Most egy újabb nagy lépést tehettünk meg a közbiztonság további javítása felé – fogalmazott akkor Kocsis Máté polgármester. A cél érdekében a polgármester kezdeményezésére május elején úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Bauer Sándor utcában is körzeti megbízotti irodát nyit az önkormányzat. Az irodában rendszeresek lesznek a hatósági fogadóórák, bármikor be lehet térni majd tanácsért vagy segítségért, ez pedig lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel. A tapasztalatok szerint a rendőrségi létesítmények körül jóval kisebb a bűnözés, ezért várható, hogy a környék közbiztonsága is jelentősen javul az iroda megnyitásával.

BAR_6595

BAR_6597

 

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti iroda a tervek szerint az év második felében nyílik meg, a helyiség kialakítására ötmillió forintot biztosít a józsefvárosi önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.