EUR: 307,10 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb VIII.kerület

Újabb körzeti megbízotti iroda nyílik

Józsefváros célul tűzte ki a közbiztonság jelentős javítását a kerületben, és azt, hogy közelebb hozza egymáshoz a rendőrséget és a lakókat. A VIII. kerületiek hamarosan a Bauer Sándor utcában is fordulhatnak segítségért, tanácsért a körzeti megbízotthoz.

Tavaly novemberben nyílt meg a kerület első körzeti megbízotti irodája a Corvin sétányon.

– Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. Most egy újabb nagy lépést tehettünk meg a közbiztonság további javítása felé – fogalmazott akkor Kocsis Máté polgármester. A cél érdekében a polgármester kezdeményezésére május elején úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Bauer Sándor utcában is körzeti megbízotti irodát nyit az önkormányzat. Az irodában rendszeresek lesznek a hatósági fogadóórák, bármikor be lehet térni majd tanácsért vagy segítségért, ez pedig lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel. A tapasztalatok szerint a rendőrségi létesítmények körül jóval kisebb a bűnözés, ezért várható, hogy a környék közbiztonsága is jelentősen javul az iroda megnyitásával.

BAR_6595

BAR_6597

 

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti iroda a tervek szerint az év második felében nyílik meg, a helyiség kialakítására ötmillió forintot biztosít a józsefvárosi önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.