EUR: 326,44 Ft
CHF: 283,65 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb VIII.kerület

Újabb körzeti megbízotti iroda nyílik

Józsefváros célul tűzte ki a közbiztonság jelentős javítását a kerületben, és azt, hogy közelebb hozza egymáshoz a rendőrséget és a lakókat. A VIII. kerületiek hamarosan a Bauer Sándor utcában is fordulhatnak segítségért, tanácsért a körzeti megbízotthoz.

Tavaly novemberben nyílt meg a kerület első körzeti megbízotti irodája a Corvin sétányon.


– Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. Most egy újabb nagy lépést tehettünk meg a közbiztonság további javítása felé – fogalmazott akkor Kocsis Máté polgármester. A cél érdekében a polgármester kezdeményezésére május elején úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Bauer Sándor utcában is körzeti megbízotti irodát nyit az önkormányzat. Az irodában rendszeresek lesznek a hatósági fogadóórák, bármikor be lehet térni majd tanácsért vagy segítségért, ez pedig lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel. A tapasztalatok szerint a rendőrségi létesítmények körül jóval kisebb a bűnözés, ezért várható, hogy a környék közbiztonsága is jelentősen javul az iroda megnyitásával.

BAR_6595

BAR_6597

 

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti iroda a tervek szerint az év második felében nyílik meg, a helyiség kialakítására ötmillió forintot biztosít a józsefvárosi önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.