EUR: 312,75 Ft
CHF: 262,08 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Újabb offshore cégek az Index háza táján, színre lép Bajnai Gordon!

Egyre több információ kerül napvilágra arról, hogy az index.hu hír­por­tál hát­tere szo­ro­san össze­fo­nó­dik az off­shore-ral, azaz tu­laj­do­no­sai gya­korta a ma­gyar­or­szági adófi­ze­tés el­ke­rü­lé­sé­vel fi­nan­szí­roz­ták a por­tál mű­kö­dé­sét – írja a Ripost.

Bajnai Gordon (Fotó: MTI)

Bajnai Gordon (Fotó: MTI)

Ahogy arról a portál már korábban beszámolt, a Panama-papírok néven elhíresült nemzetközi offshore-botrányban kiderült, hogy az Index tulajdonosa,  Spéder Zoltán a hírportállal összefüggésben egy a Seychelles-szigeteken, valamint egy másik adócsaló paradicsomban, a Brit-Virgin szigeteken bejegyzett vállalkozás  meghatalmazottjaként tevékenykedett.


Most újabb meglepetéssel szolgál a Ripost: az Index.hu tulajdonosai között cégjogászok a hétvégén megtalálták a harmadik, sőt negyedik offshore céget is, melyekben már Bajnai Gordon neve is felbukkan! A népszerű hírportál   tulajdonosai között sikerült rábukkanni több ciprusi “adóoptimalizáló” offshore cégre is, az egyiknek maga az egykori szocialista miniszterelnök, a Gyurcsányt váltó Bajnai Gordon volt a kézbesítési megbízottja.

További részletek a Ripost oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

  • NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    A NAV első alkalommal adóbevallási tervezetet készített a mezőgazdasági őstermelőknek is, ha a bevallások és adatszolgáltatások szerint 2017-ben bevételt, jövedelmet szereztek. A mezőgazdasági őstermelőknek (családi gazdálkodók, családi gazdaság tagjai) azonban ki kell egészíteniük az adóbevallási tervezetet az önálló tevékenységből, illetve az őstermelői tevékenységből keletkezett jövedelemmel és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek kedden eljutatott közleményében.

  • Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA

    Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA

    Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLAGA gázfőzőlapokat, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható.