EUR: 313,25 Ft
CHF: 261,81 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XIX.kerület

Űrpuli a könyvtárban

A magyar tervezésű űrpuli is jelen lesz a Holnapló − Írd a jövőd! verseny záróeseményén a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti épületében május 24-én 17 órától. Az október óta futó vetélkedőben a negyven éve alapított könyvtárban a négy évtizeddel ezelőtti kort kellett feltérképezniük a felsősöknek, gimnazistáknak és felnőtteknek több kérdéssoron keresztül. A szervezők a jövőre is gondoltak, a versenyzőknek egy kis méretű tárgyat kell készíteniük, amit a könyvtárosok időkapszulába zárnak, és csak negyven év múlva derül ki, ki hogy képzelte el 2056-ot.

Addigra remélhetőleg több bolygó felszínére is eljut a magyar tervezésű Puli, amelynek alkotói jelenleg azon dolgoznak, hogy 2017 végéig eljuttassák a Holdra felderítésre alkalmas járművüket, ami földi körülmények között sivatagban és gleccseren is bizonyított már. A jármű előtte még Kispestre látogat, a könyvtárban pedig ki is lehet próbálni működés közben.


Marokkó, 2013. március 3. Az Osztrák Űrfórum által közzétett dátumozatlan képen tesztelik a magyar Puli holdjárót, amelyet egy Aouda.X Mars űrruhának a prototípusát viselő férfi néz a marokkói sivatagban. A Puli Space magyar fejlesztő csapat a Google Lunar X Prize nemzetközi pályázatára készített el a holdjárót. (MTI/OeWF/Katja Zanella-Kux)

A marokkói sivatagban már helytállt a magyar Puli (MTI/OeWF/Katja Zanella-Kux)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.