2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVI.kerület

Várják az edzőtermek a Down-szindrómás Attilát

Mikó Ati

Ati az edzőteremben (fotó:facebook)

Felrobbant a Facebook, amikor egy fiatalember elmesélte testvére, Attila történetét. Felháborodottan osztották tovább több mint nyolcezren a posztját. Egy kerületi edzőteremről ír:

Az öcsém szüleim kíséretében elkezdett edzőterembe járni. Ahogy ő mondja: „eltüntetni a nagyhasát”. Néhány alkalom után egyre lelkesebb lett. Leginkább olyan időszakban látogatták a termet, amikor egyedül vagy nagyon kevesen vannak. A mai napon azonban a terem tulajdonosa megkérte szüleimet, hogy a továbbiakban ne látogassák a termet. Ugyanis több panasz is érkezett a Down-szindrómás öcsémre – írta le röviden a testvérével történteket Mikó István. Egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány „egészséges” felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott – írta. A mi életünk ezzel jár, ilyennek imádom az öcsémet – tette hozzá és kifejtette, nem szeretne senkit megbántani, a célja csupán annyi, hogy  szeretnének egy  új termet találni, ahol nem zavarnak senkit.


A hvg.hu-nak a terem tulajdonosa – nevének elhallgatását kérve – azt állította, hogy nem küldték el a Down-szindrómás fiút, sőt, segítettek neki eligazodni, de más vendégektől olyan visszajelzések is érkeztek, amelyek elmarasztalóak. Szerinte kitiltásról és diszkriminációról szó sincs, de egy edzőterem veszélyes üzemnek számít, ahol többen végeznek munkát egymás mellett.

– Kénytelen vagyok reagálni a tulajdonos nyilatkozatára – írta Mikó István. – Ahogy eddig sem, továbbra sem célom támadni a termet vagy annak tulajdonosat, aki a kezdetektől segítőkész és nyitott volt. Korrektül elmondta, hogy szemelyi edzőként nem tudja felügyelni, de szívesen megmutogatja, melyik gépet hogyan használják. Köszönöm, hogy szánt időt a testvéremre. Üzleti okokat szem előtt tartva hozott egy döntést. Nem tiltotta ki az öcsémet  a teremből, csak megkérte, hogy ne menjen többet.


A happy end: rengeteg edző és edzőterem jelentkezett, ahol szívesen fogadják Attilát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.